Skip to content
Politică

Ieri locul unei tragedii istorice, azi punct de frontieră România-Bulgaria. Ce a spus Tudose

agerpres.ro

Ieri era locul unei tragedii istorice, dar astăzi a devenit un punct de frontieră între România și Bulgaria. Vedeți mai jos ce a spus prim-ministrul Mihai Tudose cu această ocazie.

Premierul a participat marți la ceremonia de deschidere a punctului de trecere a frontierei Lipnița-Kainargea, alături de omologul bulgar, Boiko Borisov, ocazie cu care a subliniat importanța evenimentului, scrie Agerpres.

„Este un moment simbolic, este un moment care deschide o zi ce va sta sub semnul interconectivității și a eforturilor comune ale celor două țări, celor două guverne, eforturi în vederea operaționalizării a tot ceea ce înseamnă intercontectare locală, regională, energetică, de siguranță în comun a celor două țări. Sunt onorat că împreună cu premierul Republicii Bulgaria dăm startul unei zile care, cred eu, că va fi de însemnătate pentru viitorul comun al celor două țări”, a afirmat Tudose.

La ceremonie au mai participat ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan, prim-ministrul Bulgariei, Boiko Borisov, ministrul de interne al Bulgariei, Valentin Radev.

Pe 21 iulie 1774, în zona localităților Cuiugiuc (Kuciuk) şi Kainargea (Kainargi) a fost semnat tratatul de pace dintre Imperiul Rus şi cel Otoman, prin care Bucovina era cedată Austriei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *