Iernile cu zăpadă, o amintire? Analiza precipitaţiilor din ultimii 65 de ani

Sursă foto: Inquam Photos / George Călin

Iernile cu zăpadă, o amintire? Analiza precipitaţiilor din ultimii 65 de ani realizată de specialiști. Ce se va întâmpla?

De-a lungul timpului am tot auzit că zăpezile de altădată vor deveni doar o amintire. Totuşi, raportându-ne punctual, la ultimii 65 de ani, cum au evoluat precipitaţiile la Iaşi? Dar temperaturile aferente lunilor de iarnă? Iernile cu zăpadă, o amintire? Analiza precipitaţiilor din ultimii 65 de ani
Prof.univ.dr. Gerard Jităreanu, rectorul Universităţii de Ştiinţele Vieţii din Iaşi (USV) ,a oferit reporterilor “Ziarul de Iaşi” o analiză care cuprinde răspunsuri la astfel de întrebări. Pe scurt: da, precipitaţiile au fost cam la fel, dar temperaturile medii de iarnă au crescut în ultimii ani.

Specialistul în pedotehnică şi ştiinţe ale solului a cercetat datele meteo din ultimii 65 de ani de la staţiile din Iaşi, împărţind cele 6 decenii şi jumătate în 7 decade.

”Am analizat datele meteo pe ultimii 65 de ani la staţiile din Iaşi, unde avem staţii la nivel de oraş, dar şi staţiile din Copou, la USV, aflate la o altitudine mai mare.

Citeste mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: