Skip to content
Politică Societate

Ies la iveală detalii revoltătoare! Spitalul din Constanța a cerut bani pentru „sistem detecție incendiu“, dar primăria condusă de Vergil Chițac a refuzat

https://www.facebook.com/chitac.vergil https://www.facebook.com/chitac.vergil

Ies la iveală detalii revoltătoare după incendiul de la Spitalul de boli infecţioase Constanţa. Un document public aflat pe site-ul Spitalului de Boli Infecțioase din Constanța, unde azi au murit șapte persoane, arată că instituția dorea să achiziționeze un sistem de detecție a incendiilor, dar primăria a respins achiziția. Investiția ar fi costat doar 135.000 de euro.

Potrivit “Planului strategic al Spitalului de Boli Infecțioase Constanța“, din aprilie 2021, instituția dorea să achiziționeze:

– proiect documentație tehnică pentru obținere autorizație securitate la incendiu

– proiect de specialitate sistem detecție incendiu pentru autorizație ISU

– instalare sistem detecție incendiu

Însă, potrivit unei note de la pagina 19, “obiectivele scrise cu roșu au fost tăiate de pe lista de investiții de către Primăria Constanța, deoarece urmează a fi realizate în cadrul proiectului european de eficientizare energetică“.

Au mai fost tăiate de pe lista de investiții și proiectul tehnic pentru mărirea puterii electrice, inclusiv obținerea avizului de racordare, precum și lucrarea de racordare la postul de transformare a ENEL.

Facem precizarea că Spitalul Clinic de Boli Infecţioase Constanţa este subordonat Consiliului Local al Municipiului Constanța.

PS News l-a contactat pe primarul PNL al Constanței, Vergil Chițac, cerându-i un comentariu în legătură cu aceste decizii, dar până la ora redactării acestui articol nu am primit un răspuns.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *