Skip to content
Politică

Iese ALDE de la guvernare? Norica Nicolai îl trimite la colț pe Tudose EXCLUSIV

psnews.ro

Iese Alianța Liberalilor și Democraților de la guvernare? Președintele Consiliului Național al ALDE, Norica Nicolai, îl trimite la colț pe prim-ministrul Mihai Tudose.

Europarlamentarul a oferit miercuri o declarație pentru PSnews.ro în care – chiar dacă nu i-a pronunțat numele – și-a exprimat nemulțumirea față de intenția premierului de a remania miniștrii pe care DNA îi anchetează sau vrea să îi ancheteze (așa-numiții „miniștri penali”). În acest context, Nicolai l-a acuzat pe Tudose de „lipsă de consecvență” și a dat de înțeles că discursul șefului Guvernului coincide cu cel al unor forțe extrapolitice (a se citi: „instituții de forță”).

În politica românească, lipsa de consecvență și de respect față de electorat este crasă. Nu vreau să continuăm să înțelegem că agenda politică și guvernarea o fac alții decât cei desemnați de popor s-o facă. După părerea mea, această decizie de a remania niște miniștri cu argumentația că sunt «miniștri penali» este una nesustenabilă și îmi justific afirmația că suntem lipsiți de consecvență. Când guvernul a fost desemnat și a trecut prin Parlament, acești «miniștri penali» erau încă de atunci în guvern și erau și alții în afară de aceștia. Eu țin minte că nimeni nu a comentat acest lucru. PSD-ul a calificat activitatea profesională a miniștrilor drept «foarte bună». Deci, după părerea mea, acest argument (al lui Tudose – n.r.) este un pretext într-o bătălie politică pe care refuz s-o comentez și căreia nu-i înțeleg sensul. Eu cred că este nevoie de responsabilitate pentru ceea ce este nevoie acum în România: stabilitate politică și eficiență guvernamentală”, a punctat Norica Nicolai.

Cerut fiindu-i punctul de vedere cu privire la ipoteza recent vehiculată de presă privind ieșirea de la guvernare a partidului lui Călin Popescu-Tăriceanu în situația în care Mihai Tudose îl va da afară pe Viorel Ilie (ministrul ALDE pentru Relația cu Parlamentul), Norica Nicolai a infirmat acest scenariu.

„Nu, nu este adevărat. Noi o s-avem propriile noastre analize. Tot ce pot să vă spun în momentul de față este că ministrul Viorel Ilie (al cărui nume s-a vehiculat pentru această remaniere) are tot sprijinul partidului și nu vom accepta această remaniere. Deciziile probabil vor fi luate în forurile de conducere, dar ceea ce se speculează în momentul de față nu are suport în realitate”, a punctat eurodeputatul.

Noi am insistat: ce se va întâmpla totuși dacă Tudose se va încăpățâna și îl va remania pe Ilie? Va fi acesta un pretext pentru ALDE de a părăsi Palatul Victoria?

„Sigur: dumneavoastră, presa, puteți specula orice. Eu însă o să spun ceea ce consider că trebuie spus în numele ALDE (printre ai cărui lideri mă număr – sunt președintele Consiliului Național): deciziile noastre vor fi luate în forurile noastre de conducere. În acest context, a specula pe aceste scenarii (pe care presa are tot dreptul să le vehiculeze) este un element de neseriozitate politică. Despre mine nu puteți spune din acest punct de vedere că nu sunt serioasă”, a replicat Norica Nicolai.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *