IGP anunță cine e suspect în amenințările cu bombe către instituțiile publice

Amenintare-cu-bomba
Sursa foto: Captură Antena 3

În ultima perioadă au fost primite mesaje de ameninţare cu privire la amplasarea unor bombe, pe adresele de poştă electronică ale unor instituţii şi autorităţi publice, dar şi ale unor firme din România. Cercetările în aceste cazuri vizează săvârşirea infracţiunii de ameninţare în scop terorist. Suspect este un adolescent de 15 ani, transmite Inspectoratul General al Poliției Române.

„La data de 29 august, ca urmare a activităţilor investigative derulate de poliţiştii Inspectoratului General al Poliţiei Române – Direcţia de Combatere a Criminalităţii Organizate şi structurile subordonate, cu sprijinul de specialitate al Serviciului Român de Informaţii, împreună cu procurorii  D.I.I.C.O.T. – Structura Centrală, a fost identificată persoana care ar fi conceput şi transmis, pe adresele de poştă electronică ale unor instituţii şi autorităţi publice, dar şi ale unor persoane juridice din România, mesaje de ameninţare cu privire la amplasarea unor dispozitive explozive”, a transmis IGP.
Sursa citată a precizat că persoana bănuită este un minor, de 15 ani, cetăţean român. Poliţiştii fac cercetări pentru săvârşirea infracţiunii de ameninţare în scop terorist.

Autor

  • Susana Pletea

    Are o experiență de peste 25 de ani în presa românească. Și-a început cariera în radio, a continuat cu presă scrisă (reviste) și acum este parte din echipa PSNews. Bun comunicator, pasionată de cuvântul spus sau scris, are o aplecare spre natura umană și literatură fantastică. Pledează vinovată de curiozitate și entuziasm.

    View all posts

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: