Skip to content
" "
Societate

IGPF: 60 de fapte ilegale, constatate la frontieră în Ajunul şi prima zi de Crăciun

news.ro

Un număr de 60 de fapte ilegale, din care 42 de infracţiuni şi 18 contravenţii, săvârşite atât de cetăţeni români, cât şi străini, au fost constatate de poliţiştii de frontieră în Ajunul şi prima zi de Crăciun, în urma misiunilor desfăşurate în zona de competenţă – punctele de trecere şi „frontiera verde”.

Potrivit unui comunicat transmis joi de agerpres de IGPF, cele mai multe infracţiuni descoperite au vizat tentativa de trecere ilegală a frontierei, urmate de infracţiunile contrabandă şi fraudă vamală, precum şi de fals şi uz de fals.

De asemenea, au fost descoperite, independent sau în colaborare cu alte instituţii, bunuri nedeclarate (ce urmau a fi introduse ilegal în ţară), care depăşeau plafonul vamal admis ori suspecte a fi contrafăcute, în valoare totală de aproximativ 246.800 de lei, precizează sursa citată.

În aceste zile, poliţiştii de frontieră nu au permis intrarea în ţară a 30 de cetăţeni străini, care nu îndeplineau condiţiile prevăzute de lege. Aceştia fie nu posedau documentaţia necesară pentru a justifica scopul şi condiţiile de şedere, fie nu deţineau o viză valabilă sau un permis de şedere valabil.

Totodată, nu s-a permis ieşirea unui număr de 38 de cetăţeni români din diferite motive legale.

În ceea ce priveşte traficul, în Ajunul şi în ziua de Crăciun, prin punctele de trecere au efectuat formalităţile de frontieră aproximativ 224.300 de persoane, cetăţeni români şi străini, atât pe sensul de intrare, cât şi pe cel de ieşire din ţară, şi aproximativ 49.200 de mijloace de transport.

Comparativ cu aceeaşi perioadă a anului 2018, se înregistrează o creştere de 16%, traficul desfăşurându-se în condiţii normale fără a se înregistra aglomerări, informează IGPF.

" "

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *