IGPR: 704 persoane depistate în ultima săptămână prin Sistemul Informatic Schengen

Sursa foto: Facebook / Politia Romana

Poliţiştii români şi partenerii de pe teritoriul statelor membre Schengen au depistat, în perioada 8 – 14 martie, 704 persoane, 42 de autovehicule şi 44 de documente ce făceau obiectul unor semnalări introduse în Sistemul Informatic Schengen, a informat duminică IGPR.

Potrivit unui comunicat transmis AGERPRES, au fost localizate pe teritoriul ţării noastre 487 de persoane care fac obiectul unor semnalări în S.I.S. (Sistemul Informatic Schengen), în urma schimbului suplimentar de informaţii prin intermediul Biroului SIRENE din cadrul Centrului de Cooperare Poliţienească Internaţională – Inspectoratul General al Poliţiei Române.

Poliţiştii români au pus în aplicare 16 mandate europene de arestare, au depistat 71 de persoane semnalate de către statele membre ca având refuzul intrării sau şederii pe teritoriul Schengen, 162 de persoane care erau căutate în vederea participării la o procedură judiciară şi 5 persoane care erau semnalate ca dispărute de partenerii din statele Schengen.

De asemenea, de pe teritoriul României au fost ridicate 25 de documente, fiind găsite 38 de autovehicule căutate de partenerii din spaţiul Schengen, pentru a fi confiscate sau folosite ca probe în cadrul procedurilor judiciare.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: