IGPR: controale la societățile care oferă agrement nautic

sky jet agrement
Sursa foto: pixabay

Poliţiştii din cadrul Direcţiei de Poliţie Transporturi au verificat, în perioada 12-14 august 2023, societăţile comerciale care au ca obiect de activitate agrementul nautic în scop comercial, pentru prevenirea de accidente nautice.

Au fost controlate 14 societăţi comerciale, 36 de persoane angajate, 31 de sky jet-uri, 14 hidrobiciclete şi alte bunuri şi echipamente recreaţionale (5 bărci gonflabile şi 25 de canapele acvatice) şi au fost aplicate 3 sancţiuni contravenţionale, în valoare de 1.000 de lei.

„În perioada 12-14 august 2023, poliţiştii din cadrul Direcţiei de Poliţie Transporturi, în cooperare cu reprezentanţii I.G.P.F.-Grup Nave Constanţa şi A.N.R.-Căpitănia Zonală Constanţa, au verificat societăţile comerciale care au ca obiect de activitate agrementul nautic în scop comercial, pentru prevenirea de evenimente/accidente nautice. În cadrul acţiunii, au fost verificate 14 societăţi comerciale, 36 de persoane angajate, 31 de sky jet-uri, 14 hidrobiciclete şi alte bunuri şi echipamente recreaţionale (5 bărci gonflabile şi 25 de canapele acvatice)”, anunţă IGPR.

Potrivit comunicatului, au fost aplicate 3 sancţiuni contravenţionale, în valoare de 1.000 de lei conform H.G. nr. 876 din 2007, pentru stabilirea şi sancţionarea contravenţiilor la regimul transporturilor navale. De asemenea, reprezentanţii A.N.R. au promovat campania de prevenire „S.O.S. vesta de salvare salvează vieţi”.

„Reprezentanţilor societăţilor comerciale li s-a atras atenţia asupra necesităţii respectării prevederilor legale privind închirierea motovehiculelor nautice doar persoanelor ce deţin certificat de conducător de ambarcaţiune clasa C, a obligativităţii purtării vestei de salvare şi a interzicerii închirierii bunurilor recreaţionale persoanelor ce au consumat băuturi alcoolice”, mai transmite IGPR.

Autor

  • Susana Pletea

    Are o experiență de peste 25 de ani în presa românească. Și-a început cariera în radio, a continuat cu presă scrisă (reviste) și acum este parte din echipa PSNews. Bun comunicator, pasionată de cuvântul spus sau scris, are o aplecare spre natura umană și literatură fantastică. Pledează vinovată de curiozitate și entuziasm.

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL