IGPR anunţă percheziţii în Bucureşti şi în trei judeţe într-un dosar de înşelăciune, spălare de bani, fals şi uz de fals, cu un prejudiciu de 1,2 milioane de lei. Poliţiştii Direcţiei de Investigare a Criminalităţii Economice, împreună cu procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti, fac miercuri dimineaţă 14 percheziţii în Bucureşti, Ilfov, Olt şi Dâmboviţa, la locuinţele unor persoane bănuite de înşelăciune, spălare de bani, fals şi uz de fals, şase persoane urmând să fie duse la audieri.
”În această dimineaţă, poliţiştii Direcţiei de Investigare a Criminalităţii Economice, împreună cu procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti, efectuează 14 percheziţii în Bucureşti, Ilfov, Olt şi Dâmboviţa, la domiciliile unor persoane bănuite de înşelăciune, spălare de bani, fals şi uz de fals. 6 mandate de aducere vor fi puse în aplicare”, se arată în comunicatul IGPR.
Din cercetări a reieşit că, în perioada august – octombrie 2019, mai multe persoane ar fi indus în eroare comercianţi din spaţiul intracomunitar, prin plasarea de comenzi şi ridicarea de mărfuri în numele unei alte societăţi a cărei identitate ar fi fost clonată.
Cum a mințit Raed Arafat la conferința de presă de după tragedia de la Victor Babeș. DSU știa de problemele TIR-urilor ATI
Vlad Voiculescu, bâlbe după tragedia de la Victor Babeș. Ministrul arată spre Arafat și dezvăluie involuntar o nouă gafă de comunicare
Candidat surpriză al USR la şefia Institutului Cultural Român: un actor de apartament, student mediocru
După Vlad Voiculescu, și Stelian Ion încinge spiritele în coaliție. De la ce a pornit conflictul cu UDMR
De ce nu va ieși USRPLUS de la guvernare, chiar dacă Vlad Voiculescu va fi demis de la Ministerul Sănătății
În scopul asigurării credibilităţii informaţiilor, în vederea stabilirii relaţiei comerciale, persoanele bănuite ar fi falsificat documente şi ar fi creat domenii web. Ulterior, mărfurile ar fi fost comercializate prin intermediul unor societăţi special create în acest sens.
Prejudiciul cauzat prin activitatea infracţională este de aproximativ 1.200.000 de lei.
Percheziţiile au ca obiect identificarea de documente financiar-contabile, înscrisuri şi mijloace folosite în activitatea infracţională.
Acţiunea beneficiază de sprijinul de specialitate al Direcţie Operaţiuni Speciale, precum şi al Unităţii Centrale de Analiză a Informaţiilor din cadrul Poliţiei Române.
La activităţi participă poliţişti din cadrul Serviciului pentru Intervenţii şi Acţiuni Speciale.