IGPR: Peste 700 de persoane şi 60 de autovehicule, ce făceau obiectul unor semnalări în SIS, au fost depistate

Sursa foto: Pexels

Peste 700 de persoane şi 60 de autovehicule, ce făceau obiectul unor semnalări introduse în Sistemul Informatic Schengen, au fost depistate de poliţişti în ultima săptămână.

”În perioada 8 – 14 decembrie 2023, poliţiştii români şi partenerii de pe teritoriul statelor membre Schengen au depistat 738 de persoane, 60 de autovehicule şi 59 de documente ce făceau obiectul unor semnalări introduse în Sistemul Informatic Schengen”, informează duminică IGPR.

Astfel, au fost localizate pe teritoriul ţării noastre 535 de persoane care fac obiectul unor semnalări în SIS (Sistemul Informatic Schengen), în urma schimbului suplimentar de informaţii prin intermediul Biroului SIRENE din cadrul Centrului de Cooperare Poliţienească Internaţională – Inspectoratul General al Poliţiei Române.

Poliţiştii români au pus în aplicare 17 mandate europene de arestare, au depistat 68 de persoane semnalate de către statele membre ca având refuzul intrării sau şederii pe teritoriul Schengen, 208 persoane care erau căutate în vederea participării la o procedură judiciară şi 7 care erau semnalate ca dispărute de partenerii din statele Schengen, arată sursa citată.

De asemenea, de pe teritoriul României au fost ridicate 42 de documente, fiind găsite şi 55 de autovehicule căutate de partenerii din spaţiul Schengen, pentru a fi confiscate sau folosite ca probe în cadrul procedurilor judiciare.

Totodată, 203 persoane căutate de autorităţile române au fost identificate de partenerii străini pe teritoriul lor, în urma schimbului de informaţii prin intermediul Biroului SIRENE din cadrul Centrului de Cooperare Poliţienească Internaţională – Inspectoratul General al Poliţiei Române.

Dintre acestea, 21 erau urmărite de Poliţia Română, în baza unor mandate europene de arestare, 23 erau semnalate de statele membre ca având refuzul intrării sau şederii pe teritoriul Schengen, alte 20 erau căutate pentru participarea la o procedură judiciară, iar 7 erau semnalate dispărute de către autorităţile române.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: