Skip to content
Societate

IGSU: 23 de județe au fost afectate de vremea rea. Sute de case și curți au fost inundate

Gazeta de Sud

Vremea rea a produs efecte în 23 de judeţe, Arad, Bihor, Dâmboviţa, Harghita, Hunedoara şi Maramureş fiind cele mai afectate. Sute de case şi curţi au fost inundate, traficul a fost întrerupt pe 5 drumuri naţional şi şase persoane au fost evacuate.

În cursul zilei de ieri şi pe timpul nopţii, din cauza precipitaţiilor abundente, pompierii au acţionat pentru evacuarea apei din peste 500 de case, curţi sau beciuri. Traficul rutier a fost temporar afectat pe 5 drumuri naţionale (DN 1A intersecţie cu DNCB/B-IF, DN 57B/CS, DN 16/MS, DN 22D şi DN 22A/MS) şi 3 drumuri judeţene (DJ 703K/AG, DJ 764F/BH şi DJ 668/HD), atât din cauza acumulării de apă şi aluviuni pe carosabil, cât şi a căderilor de pietre. Printre judeţele cele mai afectate de aversele torenţiale sunt Arad, Bihor, Dâmboviţa, Harghita, Hunedoara şi Maramureş”, anunţă joi IGSU.

O situaţie deosebită s-a produs în localitatea Şurbeşti, judeţul Maramureş, unde au fost evacuate temporar 3 persoane care erau în pericol de a fi surprinse de viitură. După retragerea apelor, acestea s-au întors în locuinţe.

Un alt eveniment similar s-a înregistrat în municipiul Odorheiu Secuiesc, judeţul Harghita. Ca urmare a precipitaţiilor din ultimele zile s-a produs o alunecare de teren, frontul alunecării oprindu-se la o distanţă de 5 m faţă de o gospodărie. Nu au fost afectate locuinţe şi nu au rezultat victime, însă, în mod preventiv, au fost evacuate 3 persoane (2 adulţi şi 1 copil).

Pentru ca populaţia să adopte măsurile de autoprotecţie, în zonele vizate de atenţionările şi avertizările hidrometeorologice imediate, au fost emise 10 mesaje prin sistemul RO-ALERT la nivelul a 5 judeţe (Cluj, Galaţi, Sălaj, Suceava şi Tulcea), informează news.ro.

În niciuna dintre situaţiile gestionate nu s-au înregistrat victime şi nicio persoană nu a avut nevoie de acordarea primului ajutor”, precisează IGSU.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *