IGSU: 39 de autovehicule înzăpezite – deblocate, luni, de pompieri

Sursa foto: Facebook

Pompierii au intervenit, luni, pentru deblocarea a 39 autovehicule înzăpezite, pentru degajarea unor elemente de construcţie şi a 114 copaci căzuţi pe carosabil, astfel de probleme cauzate de fenomenele meteorologice fiind înregistrate în 23 localităţi din opt judeţe.

Conform Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă, luni, în intervalul orar 07,00 – 21,00, salvatorii au acţionat în 23 localităţi din opt judeţe – Brăila, Buzău, Călăraşi, Constanţa, Dolj, Galaţi, Teleorman şi Tulcea – pentru deblocarea a 39 de autovehicule înzăpezite, pentru degajarea unor elemente de construcţie şi a 114 copaci căzuţi pe carosabil. În urma acestor evenimente, şapte imobile şi 12 autovehicule au fost avariate.

În ceea ce priveşte alimentarea cu energie electrică, se înregistrează avarii în 172 de localităţi din şapte judeţe – Brăila, Călăraşi, Constanţa, Galaţi, Ialomiţa, Teleorman şi Tulcea, echipaje specializate aflându-se în teren pentru remedierea, în cel mai scurt timp, a situaţiilor semnalate, arată sursa citată.

„În prima zi a acestei săptămâni, la nivel naţional, salvatorii au gestionat cu promptitudine 1.682 situaţii de urgenţă, iar cele mai multe solicitări au fost înregistrate pentru acordarea de prim ajutor, 1.186 de persoane fiind asistate medical. Totodată, în ultimele 24 de ore, pompierii au intervenit pentru stingerea a 71 de incendii, precum şi în alte 254 misiuni destinate protecţiei comunităţilor şi a bunurilor acestora. De asemenea, în perioada de referinţă, echipajele de descarcerare au fost solicitate să acţioneze în 16 cazuri, pentru extragerea victimelor din autoturismele implicate în accidente rutiere. În afara acestor situaţii, pompierii militari, pe timpul misiunilor desfăşurate, au salvat 16 persoane aflate în situaţii critice”, se mai precizează într-un comunicat transmis de IGSU.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: