IGSU: Al doilea contingent de pompieri a plecat spre Franţa; va acţiona în zonele cu risc de incendii

Sursa foto- facebook/IGSU - Inspectoratul General pentru Situatii de Urgenta, Romania

Cel de-al doilea contingent format din 40 de pompieri a plecat sâmbătă spre Franţa, pentru schimbarea efectivelor care, în ultimele două săptămâni, au sprijinit omologii francezi prin activităţi de monitorizare a zonelor cu risc de incendii de pădure.

”Astăzi, 13 iulie, cel de-al doilea contingent format din 40 de pompieri a început deplasarea către Franţa, pe ruta Arad – Budapesta – Maribor – Ljubljana – Padova – Piacenza – Nice – Montpelier – Perpignan, pentru schimbarea efectivelor care, în ultimele două săptămâni, au sprijinit omologii francezi prin activităţi de monitorizare a zonelor cu risc de incendii de pădure, în sudul ţării gazdă”, informează IGSU.

Astfel, cei 40 de pompieri salvatori vor fi înlocuiţi cu un alt contingent de militari, care vor încadra tehnica de intervenţie alocată iniţial pe teritoriul francez.

Începând cu 1 iulie, cei 40 de pompieri aflaţi în Franţa s-au familiarizat cu terenul şi condiţiile specifice intervenţiilor, efectuând patrule în zonele cu risc de incendiu.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: