IGSU: Efecte ale furtunilor în 31 de localităţi din 12 judeţe, până la ora 21.00 / A fost evacuată apa din case

Sursa foto: Facebook

Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU) anunţă, marţi seară, că, până la ora 21.00, din cauza furtunilor, s-au înregistrat efecte ăn 31 de localităţi din 12 judeţe. Pompierii au intervenit pentru a scoate apa din case, gospodării şi beciuri, dar şi pentru a îndepărta copaci doborâţi de vânt.

”Pompierii salvatori din judeţele aflate sub incidenţa codurilor emise de meteorologi au fost la datorie, în sprijinul autorităţilor şi cetăţenilor pentru limitarea şi înlăturarea efectelor. Astfel, în intervalul 07.00-21.00, manifestarea fenomenelor hidrometeorologice prognozate a produs  efecte în 31 localităţi din 12 judeţe (BN, CS, CV, HR, HD, IS, MM, NT, SM, SB, SV, TM), zone în care colegii noştri au intervenit pentru evacuarea apei din 21 case, 11 beciuri (4 instituţii publice), 35 curţi, 2 agenţi economici precum şi pentru îndepărtarea a 15 copaci, fiind avariate 4 autoturisme”, a transmis, marţi seară, IGSU.

Sursa citată a precizat că traficul rutier a fost temporar blocat pe DJ 681/TM din cauza unei alunecări de teren şi a aluviunilor acumulate pe carosabil.

”O situaţie deosebită s-a înregistrat în localitatea Moldova Nouă din judeţul Caraş-Severin, unde scena amplasată în curtea căminului cultural a fost luată de vânt, avariind acoperişul unei case. Important de menţionat este că nu au fost înregistrate victime”, a mai transmis sursa citată.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: