Skip to content
Societate

IGSU: Peste 1.000 de persoane au primit ajutor din partea echipajelor SMURD în ultimele 24 de ore

igsu.ro

Peste 1.000 de persoane au primit ajutor din partea echipajelor SMURD în ultimele 24 de ore, cele mai multe misiuni ale pompierilor fiind derulate în zona Bucureşti-Ilfov, urmată de judeţele Constanţa, Mureş şi Timiş, informează joi IGSU.

Potrivit unui comunicat de presă, aproape 80% din totalul numărului de intervenţii au constat în acordarea asistenţei medicale de către echipajele de paramedici SMURD (1.146 de cazuri SMURD din totalul de 1.481 de situaţii de urgenţă gestionate).

Totodată, echipajele de salvatori au acţionat pentru localizarea şi stingerea celor 74 de incendii înregistrate la nivel naţional şi au gestionat cu promptitudine 261 de misiuni pentru descarcerare, deblocare-salvare şi protecţie a comunităţilor.

Situaţii deosebite au fost înregistrate în urma accidentelor rutiere produse în judeţele Brăila, Constanţa, Mureş, Suceava şi Vrancea, soldate cu cinci persoane care şi-au pierdut viaţa.

Pompierii salvatori rămân la datorie pentru intervenţia promptă la solicitările cetăţenilor aflaţi în dificultate, iar dinamica evenimentelor din teren va fi atent monitorizată de Centrul Operaţional Naţional, pentru dispunerea imediată a măsurilor necesare optimizării misiunilor de răspuns„, precizează comunicatul IGSU.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *