IGSU: Peste 500 de incendii stinse, la nivel naţional, în ultimele 72 de ore

Sursă foto: Facebook/ IGSU - Inspectoratul General pentru Situatii de Urgenta, Romania

Pompierii au acţionat, în ultimele 72 de ore, pentru stingerea a 518 incendii izbucnite la nivel naţional şi au limitat propagarea flăcărilor la vecinătăţi, eliminând astfel producerea altor situaţii care să pună în pericol vieţi şi bunuri.

„Din totalul acestora, 354 au reprezentat arderi necontrolate, suprafaţa de teren afectată fiind de peste 1.000 de hectare”, informează Biroul de presă al Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU).

În ultimele trei zile s-au înregistrat 4.156 solicitări pentru acordarea măsurilor de prim ajutor, în urma cărora 3.898 de persoane aflate în dificultate au fost asistate medical.

„Concomitent cu aceste tipuri de misiuni, colegii noştri au gestionat 638 situaţii pentru salvarea persoanelor şi animalelor din medii ostile vieţii şi 17 cazuri pentru extragerea victimelor blocate în autoturisme avariate. Totodată, în această perioadă, datorită răspunsului eficient furnizat de către echipajele operative pe durata misiunilor desfăşurate, 30 de persoane aflate în situaţii critice au fost salvate”, arată sursa citată.

În ceea ce priveşte avertizarea populaţiei, în perioada de referinţă, au fost transmise 25 de mesaje prin intermediul sistemului RO-ALERT pentru informarea cetăţenilor şi luarea măsurilor de autoprotecţie.

Cele mai multe dintre acestea – 18, au semnalat prezenţa urşilor în judeţele Argeş, Bacău, Bistriţa-Năsăud, Braşov, Buzău, Harghita, Mureş, Vâlcea şi Vrancea.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: