IGSU: Pompierii îşi sporesc tehnica de intervenţie în zonele cu cod portocaliu

Sursa foto: IGSU

Pompierii îşi sporesc, începând de sâmbătă seară, tehnica de intervenţie în judeţele Dâmboviţa, Giurgiu, Vaslui, Vrancea şi Teleorman, iar în judeţele vizate de Codul portocaliu va creşte capacitatea operaţională, anunţă Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă. De altfel, sâmbătă a avut loc, la sediul MAI, o a doua videoconferinţă a ministrului Cătălin Predoiu şi a şefului DSU, Raed Arafat, cu prefecţii şi şefii ISU judeţene, pentru prezentarea măsurilor. Şeful DSU a menţionat, la videoconferinţă, că va fi crescută capacitatea operaţională şi vor fi prealertate două elicoptere dotate cu troliu.

Potrivit IGSU, începând de sâmbătă seară, tehnica de intervenţie din judeţele Dâmboviţa, Giurgiu, Vaslui, Vrancea şi Teleorman va fi suplimentată, pentru eficientizarea misiunilor de sprijin a comunităţilor vizate de avertizările hidro-meteorologice emise de Administraţia Naţională de Meteorologie şi de Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor. Sprijinul logistic provine din inspectoratele pentru situaţii de urgenţă Bihor, Timiş, Caraş-Severin, Mureş şi Maramureş.
Totodată, în toate judeţele vizate de avertizarea meteorologică Cod portocaliu va creşte capacitatea operaţională şi se vor activa Centrele Judeţene de Conducere şi Coordonare a Intervenţiei.
”Pentru preîntâmpinarea situaţiilor deosebite, se vor realiza recunoaşteri în teren în zonele cunoscute cu risc de inundaţii, se va informa populaţia din zonele respective asupra măsurilor şi a modului de comportare în cazul producerii situaţiilor de urgenţă şi se va relaţiona cu autorităţile locale pentru identificarea persoanelor vulnerabile”, a arătat IGSU.
De asemenea, la toate unităţile subordonate IGSU se va asigura operativitatea tehnicii de intervenţie la inundaţii (motopompe remorcabile şi transportabile, bărci, camioane etc.).
Potrivit sursei citate, măsurile dispuse sunt esenţiale pentru a asigura rapiditatea şi eficienţa intervenţiilor, în cazul manifestării unor situaţii deosebite.
 Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: