Skip to content
Societate

IGSU: Pompierii români au început să lupte cu focul în sud-vestul Franţei

Facebook/ ISU Bucuresti-Ilfov

Pompierii români dislocaţi în Franţa au acţionat, vineri, în prima lor misiune din această ţară, unde au intervenit pentru limitarea propagării unui incendiu la clădirile de locuit şi au acţionat pentru lichidarea focarelor ascunse pe o suprafaţă de aproximativ 2,5 km pătraţi, informează IGSU, citată de digi24. Potrivit sursei citate, misiunile au fost executate de 19 dintre cei 77 de pompieri militari români dislocaţi în Franţa, cu patru autospeciale de stingere, iar zona de acţiune a fost Quartier Le Frayot, din sud-vestul Franţei.

„Misiunile executate de către personalul modulului RO-GFFF-V au constat în limitarea propagării incendiului la clădirile de locuit, menţinerea unei linii de protecţie între frontul incendiului şi zona neafectată, precum şi lichidarea focarelor ascunse, pe o suprafaţă de aproximativ 2,5 km pătraţi”, precizează IGSU. Capacitatea de 10.000 de litri a mijloacelor tehnice utilizate a oferit eficienţă sporită misiunilor, continuitate în intervenţie şi acoperirea în cele mai bune condiţii a suprafeţei afectate de incendii, adaugă sursa amintită.

Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă anunţă, de asemenea, că tot personalul modulului naţional de stins incendii a ajuns în baza de operaţii. Tabăra pompierilor militari români a fost instalată în localitatea Hostens, departamentul Gironde, unde este şi punctul de comandă al pompierilor francezi. Misiunea de sprijin pe care România o oferă autorităţilor franceze aflate în lupta cu incendiile de vegetaţie este compusă dintr-un modul specializat de intervenţie format din 77 de pompieri salvatori, cu 17 mijloace de intervenţie, se mai arată în informarea IGSU, potrivit Agerpres.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *