IGSU: Pompierii români luptă în continuare cu incendiile din Franța și Grecia

Sursă foto: IGSU
Sursă foto: IGSU

Pompierii români dislocaţi în Franţa continuă să intervină pentru a limita incendiul de pădure din apropierea localităţii Chanousse, fiind în misiune de peste 96 de ore, cu perioade de odihnă în aer liber. Totodată, pompierii trimişi în Grecia intervin, vineri, la un incendiu care ameninţă localitatea Leptokarya, Evros, arată Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU).

Potrivit IGSU, pompierii români dislocaţi în Franţa, alături de colegii lor francezi, rămân angrenaţi în eforturile de a opri răspândirea incendiului de pădure care se manifestă în apropierea localităţii Chanousse.

„Deşi sunt în misiune de peste 96 de ore, iar perioada lor de odihnă se desfăşoară în aer liber, îşi continuă misiunea de protejare a comunităţilor locale. În ultimele 48 de ore, colegii noştri au avut sarcina de a alimenta toate dispozitivele de intervenţie de pe teren, de a localiza şi stinge focarele rămase, precum şi de a supraveghea zonele afectate de incendiul de pădure. Colegii noştri acţionează cu 4 autospeciale de intervenţie cu apă şi spumă, o autocisternă şi 2 autospeciale de primă intervenţie şi comandă”, a transmis, vineri, sursa citată.

Misiunile desfăşurate se realizează sub directa coordonare a ofiţerului de legătură francez şi sunt destinate limitării propagării incendiului spre zonele locuite, precum şi menţinerii unei linii de protecţie între frontul incendiului şi zona neafectată.

Sursă foto: IGSU

Totodată, sunt la datorie sunt şi militarii români care intervin în sprijinul autorităţilor şi comunităţilor elene.

„În jurul prânzului, au efectuat recunoaşteri în zona localităţii Sapes şi au rămas operativi pentru misiunile ulterioare solicitate de ofiţerul de legătură. Acum ei intervin pentru limitarea şi stingerea unui incediu care ameninţă localitatea Leptokarya, Evros”, a arătat IGSU.

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: