„Îi bogăție, uăi!”. Stenograme în dosarul mitei din Vama Sculeni. Șpaga era împărțită cu șeful Vămii în baie

Poliţia de Frontieră / Facebook
Sursa foto: Facebook/ Poliţia de Frontieră Română

Vameșii șpăgari din punctul de trecere a frontierei Sculeni împărțeau banii primiți cu șeful Vămii. Acesta încasa partea sa de la subalterni în toaleta din vamă, potrivit unor detalii din dosarul trimis de procurori la Tribunal. La percheziții, aceștia au găsit mita în chiloții unuia dintre polițiști, iar alți bani au fost aruncați într-un coș de gunoi.

Informațiile despre mita din vamă au fost culese după ce procurorii au avut un ofițer sub acoperire. În stenogramele de la dosar, vameșii spăgari exclamă „Îi bogăție, uăi!”, când își împart mita.

„La data de 24.08.2023, în jurul orei 18.20, în timp ce se apropia finalul turei de serviciu, P.L. s-a întâlnit în incinta punctului de trecere a frontierei cu ofițerul de poliție de frontieră M.C. și cu agentul de poliție de frontieră B.G.A. și le-a solicitat să îl urmeze într-un grup sanitar din apropiere.

În aceste condiții, în momentul în care cei trei au intrat în grupul sanitar, colaboratorul a scos suma de 550 de euro, pe care a adunat-o în timpul exercitării atribuțiilor de serviciu, respectiv suma de 150 euro pe care colaboratorul a primit-o de la Ț.I. cu ajutorul inculpatului B.G.A., suma de 300 euro pe care colaboratorul a primit-o de la P.A și suma de 100 de euro, pe care i–a înmânat-o agentul de poliție de frontieră B.G.A., după ce a primit-o de la B.A. și au început să îi numere pentru a discuta despre modalitatea în care o vor împărți.

În aceste împrejurări, ofițerul de poliție de frontieră M.A. și cu agentul de poliție de frontieră B.G.A. și-au exprimat satisfacția cu privire la suma de bani supusă împărțirii”.

Stenograme:

M.C.: „Îi bogăție” (moment în care colaboratorul numără bancnotele de cinzeci de euro) (râde).

B.G.A: „Îi bogăție uăi”.

M.C: (neinteligibil) „Îi cu un singur zero măi omule, trebuia să fie cu doi de zero aicea uăi”)”, se arată în dosarul instrumentat de procurori.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: