Skip to content
Internațional

Ikea va plăti despăgubiri de 46 de milioane de dolari părinţilor unui copil care a murit strivit de un dulap

Ziarul Argesenilor

Gigantul suedez de mobilă Ikea va plăti despăgubiri de 46 de milioane de dolari părinţilor unui copil de doi ani din Statele Unite care a murit în 2017, după ce un dulap a căzut peste el, au anunţat avocaţii familiei, relatează AFP, citată de agerpres.

Micuţul Jozef Dudek a murit strivit în mai 2017, în locuinţa sa din California, după ce o comodă instabilă din gama Malm s-a prăbuşit peste el. Cu un an înainte, retailerul suedez de mobilă a decis să retragă de la vânzare un număr mare de astfel de dulapuri în urma mai multor accidente asemănătoare.

Părinţii săi au depus o plângere în 2018 împotriva producătorului de mobilă, acuzat că nu a luat „măsurile adecvate pentru îmbunătăţirea siguranţei şi a stabilităţii dulapurilor sale”, a precizat cabinetul de avocatură Feldman Shepherd într-un comunicat.

În cadrul unui acord amiabil, Ikea a acceptat luni să plătească familiei copilului suma de 46 de milioane de dolari, „probabil cea mai mare despăgubire din istoria Statelor Unite pentru moartea accidentală a unui copil”, a adăugat cabinetul.

O purtătoare de cuvânt a Ikea a confirmat suma pentru AFP. „Suntem hotărâţi să lucrăm în continuare proactiv şi să colaborăm în această chestiune foarte importantă a securităţii locuinţei”, a adăugat ea.

Acordul prevede, de asemenea, ca Ikea să încerce mai mult să intre în contact cu clienţii care au achiziţionat comode Malm sau alte produse asemănătoare.

Ikea a anunţat în iunie 2016 rechemarea a aproape 36 de milioane de dulapuri Malm în America de Nord, apoi a 1,6 milioane în China, după moartea a şase copii şi accidentarea altor 30 în Statele Unite.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *