Skip to content
Politică

Îl mai vrea Gorghiu pe Cioloş premier?

www.paginadepolitica.ro

Îl mai vrea preşedintele PNL Alina Gorghiu pe Dacian Cioloş pentru un nou mandat de prim-ministru – de data aceasta, din partea Partidului Naţional Liberal?

Deputatul a declarat sâmbătă seara că varianta ideală ar fi ca PNL să anunţe înainte de intrarea în campania electorală candidatul formaţiunii pentru mandatul de premier, afirmând că afilierea, simpatia pentru un partid politic nu înseamnă un carnet de membru de partid, informează Mediafax.

„În momentul în care primul ministru a anunţat că nu doreşte să facă acest pas, pentru că are un angajament încă de la începutul mandatului, evident că nu a insistat nimeni să facă acest pas şi nu se aşteaptă nimeni să-l facă, în afară de presă, care încă mai speculează că vine dl. Cioloş să se înscrie în PNL. Ca să fie limpede pentru toată lumea: nu va face acest pas, e un om care îşi respectă angajamentele, pentru care eu nu aş mai avea acelaşi respect dacă ar face pasul înainte de 11 decembrie. Asta nu exclude perspectiva unui proiect comun cu Dacian Cioloş după aceste alegeri, pe care PNL a declarat-o public”, a declarat Alina Gorghiu.

Ea a adăugat că intrarea în campania electorală cu un nume de candidat la şefia Executivului ar fi ”o variantă ideală” şi că independenţa politică a lui Dacian Cioloş nu s-ar contrazice cu nominalizarea acestuia pentru un nou mandat de premier.

„Nu se contrazic. Candidatul de prim-ministru nu e obligatoriu să aibă şi carnet de partid. Guvernul trebuie fie politic, cu membri ai PNL şi ai altor partide care vor forma împreună majoritatea pentru a desemna prim-ministrul. (…) Independenţa eu o văd altfel decât alţii. Afilierea la un partid politic, simpatia pentru un partid politic, în opinia mea, nu înseamnă un carnet de membru de partid. Un prim-ministru care ar declarat la un moment dat că se consideră compatibil cu echipa liberală sau cu programul PNL mi se pare o variantă de luat în calcul”, a punctat Gorghiu.

Preşedintele PNL a mai spus că a mai discutat cu premierul Dacian Cioloş despre programul de guvernare al PNL, precizând că liberalii îşi doresc să continue o serie de programe demarate de actualul Executiv.

„Sper să-i placă programul de guvernare final”, a adăugat Gorghiu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *