Skip to content
Politică

Îl readuce Dragnea pe Ponta în prim-plan? „E pregătit pentru toate funcţiile!”

Îl readuce preşedintele PSD Liviu Dragnea pe fostul prim-ministru Victor Ponta în prim-plan? Aflaţi ce perspective are liderul social-democrat pentru înlocuirea lui Valeriu Zgonea din funcţia de preşedinte al Camerei Deputaţilor.

După şedinţa Comitetului Executiv Naţional (CExN) de miercuri, Liviu Dragnea a ieşit să facă declaraţii.

La final, întrebat dacă Victor Ponta este una dintre variantele pentru funcţia de preşedinte al Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea a răspuns: „Nu i-am propus lui Victor Ponta să fie preşedinte al Camerei Deputaţilor. În ceea ce priveşte preşedinţia Camerei Deputaţilor, în primul Birou Permanent Naţional de după Paşte, vom lua o decizie politică în ceea ce priveşte succesorul la Camera Deputaţilor, în condiţiile în care se va elibera poziţia respectivă. Noi astăzi am luat o decizie politică. De aici înainte, sunt proceduri parlamentare. Teoretic şi în mod firesc, acea poziţie se va elibera. Eu n-am emoţii absolut deloc, pentru că, începând de luni, pentru mine n-a mai avut importanţă ce poziţie publică a ocupat sau va ocupa Valeriu Zgonea. Din acest motiv, ce se va întâmpla în continuare la Camera Deputaţilor va fi, din punctul nostru de vedere, va fi urmarea unei decizii în BPN pe care o vom lua atunci. Astăzi, în CEx, nu s-a discutat niciun fel de propunere de susţinere din partea noastră”.

 

La insistenţele presei în ceea ce priveşte eventuala susţinere personală a lui Dragnea pentru Ponta privind şefia Camerei, preşedintele PSD a replicat: „Domnul Victor Ponta este pregătit pentru foarte multe funcţii. Pentru toate funcţiile! Punctul meu de vedere o să-l exprim în BPN. Nu este o decizie uşoară – este o decizie care trebuie cântărită foartă bine”.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *