Skip to content
Politică

Îl va susține PSD în Parlament pe Nicolae Ciucă? Anunțul lui Marcel Ciolacu

Inquam Photos / Octav Ganea

Marcel Ciolacu, președintele social-democraților, a anunțat că o soluție pentru România pe termen scurt este un Guvern cu o largă susținere majoritară. Acesta a precizat că „decizia de nominalizare a unui premier îi aparține președintelui”, iar social-democrații vor lua o decizie în funcție de ce majorități se creionează.

„Am fost azi la consultări însoțit de secretarul general și prim-vicepreședintelui, alături de doi specialiști în criza sanitară: Alexandru Rafila și Streinu-Cercel. Decizia de nominalizare a unui premier îi aparține președintelui. O soluție pentru România pe termen mediu e un guvern cu largă susținere parlamentară. Din decizia PNL am înțeles că se dorește o conturare a unui nou guvern de dreapta. Vom vedea pe cine nominalizează președintele României și ce majorități se creionează”, a declarat Marcel Ciolacu.

Marcel Ciolacu a afirmat că PNL nu are opţiuni, ”pentru că are o decizie că nu discută cu PSD”.

”Aşa ştiu eu, nu cred că încalcă statutul pentru a vorbi cu mine. Nu a existat acest dialog, în acest moment, privind formarea unei majorităţi”, a precizat el.

Liderul PSD a mai arătat că, potrivit Constituţiei, PSD a câştigat alegerile parlamentare.

”PSD nu poate face parte dintr-un Guvern fără să aibă premierul din partea PSD”, a spus el.

Întrebat dacă exclude un guvern minoritar cu Nicolae Ciucă premier, Marcel Ciolacu a precizat că în acest moment nu avem un premier desemnat.

„Când vom avea un premier desemnat, vom avea un dialog, pentru formarea unei majorităţi, şi vom vedea ce decizie vom lua. În acest moment nu există o decizie în PSD”, a subliniat liderul PSD.

Despre tensiunile din partid, Ciolacu a arătat că ”cel mai stabil şi mai responsabil partid, în acest moment, este PSD”.

Există opinii în interiorul PSD, mă mândresc cu asta”, a arătat el.

În ceea ce priveşte şefia Camerei Deputaţilor, Ciolacu a spus că ”PSD nu doreşte nimic, iar lui îi este sufficient că este şef la ”ciuma roşie””.

Întrebat dacă va merge la o discuţie cu preşedintele PNL, Florin Cîţu, la Vila Lac, Marcel Ciolacu a replicat că, pentru a avea un dialog cu PNL, trebuie să îşi schimbe decizia că nu discută cu PSD.

Ciolacu a precizat că PSD va discuta doar cu premierul desemnat, Nicolae Ciucă, dacă acesta va fi propunerea preşedintelui.

„Preşedintele nu a spus explicit, a făcut un profil al celui pe care îl propune şi a făcut un apel la responsabilitate”, a arătat Ciolacu, adăugând că ”ducea într-o direcţie militară”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *