Skip to content
Politică

Ilan Laufer îl atacă pe Frans Timmermans: Practic, aveţi un partid foarte, foarte mic

Libertatea

Ilan Laufer, devenit recent liderul organizaţiei PSD din Statele Unite, l-a atacat miercuri pe prim-vicepreşedintele Comisiei Europene, Frans Timmermans după avertismentul adus Guvernului României. Ilan Laufer îl acuză că  tratează România ca pe o colonie personală. Totodată, Laufer spune despre Timmermans că este într-o campanie electorală.

Domnule Frans Timermans, cu toată dragostea, România nu este colonia dumnavoastră. Partidul dumneavoastră social-democrat a obţinut la ultimele alegeri europarlamentare două fotolii în Parlamentul European, cu un număr total de alegători comparabil cu cel obţinut de PSD la ultimele alegeri locale în Bucureşti-Ilfov. Practic, aveţi un partid foarte, foarte mic! Îmi pare rău că din poziţia pe care o ocupaţi trataţi România ca pe o colonie, cu presiuni şi ameninţări, iar apoi ne daţi lecţii cu privire la statul de drept. Pare că sunteţi în campanie electorală, domnule Timermans! Doar că în loc să faceţi campanie partidului dumneavoastră, în ţara dumneavoastră, care, apropo, chiar are mare nevoie de ajutor, pare că faceţi campanie PPE-ului peste hotare”, a scris Ilan Laufer pe Facebook.

Reacţia liderului organizaţiei PSD din Statele Unite vine după ce Frans Timmermans a avertizat, miercuri, Guvernul României că nu este în regulă să aibă vreo iniţiativă în ceea ce priveşte imunitatatea „demnitarilor de rang înalt” şi că Bruxelles-ul va reacţiona imediat prin măsuri dure dacă guvernanţii nu vor respecta avertismentul.

„Dacă sunt bine informat, atunci s-ar putea lua o decizie în următoarea perioadă. România trebuie să meargă înainte, nu înapoi. În caz contrar,  Comisia va reacţiona imediat, în termen de zile. Dacă e motiv pentru a reacţiona imediat, reacţionăm în termen de zile”, a declarat Frans Timmermans, referitor la posibila adoptare a unei OUG de către Guvernul Dăncilă privind legislaţia penală.

Ilan Laufer a fost ales, marţi, liderul organizaţiei PSD din Statele Unite.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *