Ilan Şor a părăsit Israelul, anunţă Interpolul

Ilan Sor
Sursa foto: Photo: - Dumitru Doru

Oligarhul pro-rus Ilan Şor, acuzat de autorităţile din Republica Moldova că a supervizat o schemă de „cumpărare” a alegătorilor şi condamnat la 15 ani închisoare în dosarul sustragerii unui miliard de dolari din bănci, a părăsit în această săptămână Israelul, ţară unde se refugiase pentru a scăpa de justiţie, dar deocamdată nu se ştie unde se află, a anunţat joi un oficial al Interpol, scrie Reuters.

Viorel Ţentiu, şeful biroului Interpol în Moldova, a declarat pentru postul public de televiziune Moldova-1 că Şor a părăsit Israelul. „Am primit informaţii că Şor a părăsit ţara la sfârşitul zilei de 6 noiembrie”, a declarat Tentiu. „Identificarea zborului şi destinaţia rămân necunoscute”, a menţionat oficialul.

Se suspecta că Şor a zburat spre Turcia, dar oficialii turci au spus că ultima dată a fost acolo în 2015. Nu există niciun indiciu că Şor s-ar fi aflat în Rusia, a spus Ţentiu. Televiziunea Jurnalul TV relatase anterior că Şor ar urma să se întâlnească la Istanbul cu membri de rang înalt ai Partidului Socialist din Moldova, favorabil Rusiei, dar membrii partidului au negat acest lucru.

O altă posibilă destinaţie ar putea fi Rusia. Presa din Republica Moldova a scris că Ilan Şor ar fi plecat de la Istanbul în Rusia împreună cu miliardarul rus Roman Abramovici.

 

Citeste mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: