Skip to content
Societate

FOTO Ilegal spre vestul Europei. 16 migranți prinși în timp ce încercau să treacă frontiera în Ungaria

" "

Ascunși în camioane sau încercând să treacă granița pe jos. Așa i-au depistat polițiștii de frontieră pe cei 16 cetățeni Afganistan, Pakistan, Camerun şi Coasta de Fildeş, potrivit aradon.ro.

NĂDLAC. Cinci dintre migranți au fost prinși joi, 7 ianuarie, de polițiștii de frontieră de la punctul de trecere Vărșand. Cetățenii străini, cu vârste cuprinse între 16 și 24 de ani, toți din Afganistan, erau ascunși în remorca unui camion care transporta piese auto pe ruta Turcia – Slovacia. “La Punctul de Trecere a Frontierei Vărşand, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră, pe sensul de ieşire din ţară, un cetăţean turc, în vârstă de 52 de ani, conducând un ansamblu rutier înmatriculat în Turcia. Şoferul transporta, conform documentelor de însoţire a mărfii, piese auto, pe ruta Turcia – Slovacia. În urma analizei de risc specifice, poliţiştii de frontieră au procedat la efectuarea controlului amănunţit al mijlocului de transport. Astfel, în interiorul automarfarului au fost descoperite, ascunse în compartimentul marfă, cinci persoane. În cadrul verificărilor preliminare, polițiștii de frontieră au stabilit că sunt cetățeni din Afganistan, cu vârste cuprinse între 16 şi 24 de ani”, au declarat reprezentanții Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră Arad. În aceeaşi zi, însă la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II, au fost depistați alți șase migranți.

" "
" "

Este vorba despre cetățeni din Pakistan și Afganistan, cu vârste cuprinse între 18 și 29 de ani. Aceștia erau ascunși într-un automarfar – condus de un cetățean român -, care transporta combine frigorifice pe ruta România – Franța. Vineri dimineața, în jurul orei 05:30, poliţiştii din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Nădlac II au depistat, în apropierea Punctului de Trecere a Frontierei Nădlac II, în terminalul marfă, la aproximativ 100 de metri faţă de linia de frontieră cu statul vecin, cinci persoane care se îndreptau pe jos, spre teritoriul Ungariei.

În cadrul verificărilor, polițiștii de frontieră au stabilit că sunt cetățeni din Camerun şi Coasta de Fildeş, adulţi cu vârste cuprinse între 21 şi 39 de ani. Polițiștii de frontieră efectuează cercetări în cele trei cazuri.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *