Skip to content
Ilfov Știri locale

Ilfov: 37 de unități de învățământ de învăţământ trec în scenariul galben

Inquam Photos/Octav Ganea

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Ilfos a fost convocat în cursul zilei de marți, moment în care s-a decis trecerea în scenariul galben a 37 de unități de învățământ. Școlile sunt din Baloteşti, Glina, Chiajna, Snagov, Dărăşti, Mogoşoaia, Periş şi Tunari.

Totodată, în timpul ședinței de marți, CJSU Ilfov a decis trecerea de la scenariul glben la cel verde pentru un număr de 25 de unităţi de învăţământ din Buftea, Chitila, Măgurele şi Pantelimon, informează Agerpres.

Potrivit datelor comunicate de Ministerul Educației și Cercetării, până la data de 20 octombrie, în România, unitățile de învățământ funcționează astfel:

  • 10.736 de unități de învățământ figurează în Scenariul 1 (S1): participarea zilnică (față în față) a tuturor preșcolarilor și elevilor în unitățile de învățământ, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție sanitară.
  • 5.031 de unități de învățământ figurează în Scenariul 2 (S2). Acesta presupune participarea zilnică (față în față) a tuturor preșcolarilor și elevilor din învățământul primar, a elevilor din clasele a VIII-a și a XII-a, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție, respectiv revenirea parțială (prin rotație de una-două săptămâni) a elevilor din celelalte clase de gimnaziu și liceu, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție.
  • 1.889 de unități de învățământ figurează în Scenariul 3 (S3), care implică participarea tuturor preșcolarilor și elevilor la activități/lecții online.

Menționăm că dintre cele 1.889 de școli aflate în această situație, 284 sunt în Scenariul 3 ca urmare a cazurilor de COVID-19 înregistrate, în timp ce 1.605 unități de învățământ apar din cauza ratei de incidență a cazurilor din localitățile în care acestea funcționează ori a infrastructurii școlare supuse unor lucrări de reabilitare.

Consiliile de administrație de la nivelul fiecărei unități de învățământ adoptă propunerile de scenarii și, implicit, schimbarea acestora, în funcție de analiza situației epidemiologice efectuate de către direcțiile de sănătate publică și Institutul Național de Sănătate Publică, de infrastructura și de resursele existente în fiecare unitate de învățământ.

Reamintim că, potrivit ordinului comun al ministrului educației și cercetării și al ministrului sănătății nr. 5.487/1.494/01.09.2020, criteriul epidemiologic în baza căruia unitățile/instituțiile de învățământ stabilesc unul dintre cele trei scenarii de funcționare este rata incidenței cumulate, respectiv numărul total de cazuri noi din ultimele 14 zile raportat la 1.000 de locuitori.

Hotărârile privind scenariul de funcționare pe parcursul anului școlar se actualizează săptămânal sau ori de câte ori este nevoie. Data de referință pentru aceste informații este 20 octombrie, ora 12:00”, se precizează în comunicatul Ministerului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *