Skip to content
Ilfov Știri locale

Ilfov: Carantina a fost prelungită cu încă 7 zile în localitățile Bragadiru și Chiajna

Facebook

Localitățile ilfovene Bragadiru și Chiajna se vor afla în carantină pentru încă șapte zile. Decizia de prelungire a carantinării a fost anunțată vineri seară de prefectura județului Ilfov. Măsura a intrat în vigoare vineri, la ora 22.00.

În urma emiterii Ordinelor șefului Departamentului pentru Situații de Urgență, Secretar de Stat dr. Raed ARAFAT, începând cu data de 11.12.2020, ora 22:00, pentru o perioadă de 7 zile, măsura de carantinare zonală a fost prelungită în orașul Bragadiru și în comuna Chiajna.

Prelungirea măsurii de carantinare zonală a fost propusă ca urmare a analizelor de risc zonă focar întocmite de către Direcția de Sănătate Publică Ilfov și a avizelor emise de către Institutului Național de Sănătate Publică”, se arată în comunicatul de presă al Prefecturii Ilfov.

Cele două localități au fost carantinate pentru prima dată pe 20 noiembrie în condițiile în care rata incidenței cazurilor de infectare cu coronavirus ajunsese la 9,48 la mia de locuitori în Bragadiru și la 10,31 la mie în Chiajna.

Ulterior, pe 4 decembrie, măsura carantinării a fost prelungită cu alte șapte zile.

În zona carantinată este interzisă circulația în afara locuințelor și staționarea în spații publice a persoanelor. Excepție fac situațiie bine justificate, pe baza declarației pe proprie răspundere, legitimației de serviciu sau a adeverinței eliberate de angajator. De asemenea, se interzice intrarea / ieșirea din zona plasată în carantină prin alte căi de acces decât cele deschise circulației publice de pe drumurile naționale, județene, comunale și forestiere.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *