Skip to content
Ilfov Știri locale

Ilfov: Carantina prelungită cu 14 zile pentru localităţile Chiajna, Cornetu şi Dragomireşti-Vale

Inquam Photos/George Calin
" "

Prefectura Ilfov anunţă prelungirea carantinei pentru localităţile Chiajna, Cornetu şi Dragomireşti-Vale. În Chiajna, unde rata de infectare este de 11,15 la mie, carantina se prelungeşte cu 14 zile, iar în celelalte localităţi cu 7 zile.

Ca urmare a analizei de risc efectuată de către Direcţia de Sănătate Publică a judeţului Ilfov şi a avizului Institutului Naţional de Sănătate Publică, Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Ilfov a adoptat în şedinţă extraordinară Hotărârea nr. 90 din 13.04.2021 privind propunerea prelungirii măsurii de carantinare zonală pentru comuna Chiajna, cu satele aparţinătoare Chiajna, Dudu şi Roşu, judeţul Ilfov.

" "
" "

Luând în considerare cele de mai sus, şeful DSU, Secretar de Stat dr. Raed Arafat, a emis Ordinul Şefului DSU nr. 6984 din 13.04.2021 privind prelungirea carantinei zonale pentru comuna Chiajna, cu satele aparţinătoare Chiajna, Dudu şi Roşu, judeţul Ilfov, începând cu data de 13.04.2021, ora 22:00, pentru o perioadă de 14 zile”, a transmis, marţi, Prefectura Ilfov, potrivit Agerpres.

În Chiajna, rata de infectare este de 11,15 la mie. De asemenea, instituţia anunţă că se prelungeşte carantina în comunele Cornetu şi Dragomireşti-Vale, cu satele aparţinătoare, pentru o perioadă de 7 zile.

În Cornetu, rata de infectare este de 6,89 cazuri la 1.000 de locuitori, iar în Dragomireşti-Vale 7,19 cazuri la 1.000 de locuitori. Prelungirea carantinei intră în vigoare marţi, la ora 22.00. Judeţul Ilfov are în contunuare cea mai mare rată de infectare din ţară, respectiv 7,15 la mie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *