Skip to content
Ilfov Știri locale

Ilfov: Comunele Baloteşti, Mogoşoaia, Snagov şi Ştefăneştii de Jos intră în carantină

digi24.ro
" "

Comunele ilfovene Baloteşti, Mogoşoaia, Snagov şi Ştefăneştii de Jos intră în carantină pentru două săptămâni, începând de miercuri, de la ora 22.00.

Potrivit Prefecturii Ilfov, ca urmare a analizei de risc făcute de Direcţia de Sănătate Publică a judeţului Ilfov şi a avizului Institutului Naţional de Sănătate Publică, Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Ilfov a adoptat, marţi, în şedinţă extraordinară, hotărâri privind propunerea instituirii măsurii de carantinare zonală pentru comuna Baloteşti, cu satele aparţinătoare Baloteşti, Dumbrăveni şi Săftica, comuna Mogoşoaia, cu satul aparţinător Mogoşoaia, comuna Snagov, cu satele aparţinătoare Snagov, Ciofliceni, Ghermăneşti, Tâncăbeşti şi Vlădiceasca, comuna Ştefăneştii de Jos, cu satele aparţinătoare Ştefăneştii de Jos, Creţuleasca şi Ştefăneştii de Sus.

" "
" "

Propunerile au fost înaintate către Centrul Naţional de Coordonare şi Conducere a Intervenţiei în vederea emiterii ordinului Comandantului Acţiunii. Astfel, şeful DSU, secretarul de stat dr. Raed Arafat, a emis ordinele privind instituirea carantinei în comunele Baloteşti, Mogoşoaia, Snagov şi Ştefăneştii de Jos.

Carantina va fi instituită începând din 24 martie, ora 22.00, până în 7 aprilie, ora 22.00. Incidenţa cumulată a cazurilor de COVID-19 calculată în 23 martie era de 7,14 la mia de locuitori la Baloteşti, 6,55 la Mogoşoaia, 6,64 la Snagov şi 6,66 la Ştefăneştii de Jos.

" "

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *