Skip to content
Ilfov Știri locale

Ilfov: Cursuri on-line în Glina şi interzicerea activităţilor cu publicul în restaurantele din localităţile necarantinate

Inquam Photos/Octav Ganea

Cursurile se vor desfăşura on-line în unităţile de învăţământ din localitatea Glina iar activităţile cu publicul vor fi interzise în restaurantele sau cafenelele din localităţi ilfovene în care nu este instituită măsura de carantinare zonală, informează Instituţia Prefectului – Judeţul Ilfov.

Conform unui comunicat, deciziile au fost adoptate marţi în şedinţa extraordinară a Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Ilfov.

Conform Hotărârii CJSU Ilfov nr. 49/23.03.2021, începând cu data de 24.03.2021, se suspendă activitatea didactică ce presupune prezenţă fizică la nivelul unităţilor de învăţământ din localitatea Glina, ca urmare a depăşirii ratei de incidenţă de 6/1.000 locuitori. Pe perioada suspendării procesul de învăţământ se va desfăşura online„, a precizat sursa citată de Agerpres.

Totodată, conform Hotărârii CJSU Ilfov nr. 50/23.03.2021, având în vedere că rata de incidenţă cumulată a cazurilor din ultimele 14 zile în întreg judeţul Ilfov este de 7,47/1.000 de locuitori, începând cu data de 24 martie, ora 0,00, în toate localităţile în care nu este instituită măsura de carantinare zonală se instituie următoarele măsuri:

– interzicerea activităţii cu publicul a operatorilor economici care desfăşoară activităţi de preparare, comercializare şi consum al produselor alimentare şi/sau băuturilor alcoolice şi nealcoolice, de tipul restaurantelor şi cafenelelor, în interiorul clădirilor;
– activitatea restaurantelor şi a cafenelelor din interiorul hotelurilor, pensiunilor sau altor unităţi de cazare este permisă doar pentru persoanele cazate în cadrul acestor unităţi;
– interzicerea activităţii cu publicul a operatorilor economici licenţiaţi în domeniul jocurilor de noroc, cu excepţia celor care comercializează bilete de tip LOTO, pariuri şi lozuri, doar pentru activitatea de vânzare a acestora, cu respectarea măsurilor de protecţie sanitară, conform adresei Institutului Naţional de Sănătate Publică nr. 19941/2020 şi Hotărârii Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă nr. 60/2020;
– interzicerea organizării şi desfăşurării activităţii în cadrul cinematografelor, instituţiilor de spectacole şi/sau concerte.

Pentru localităţile din judeţul Ilfov care în acest moment se află sub măsura de carantinare zonală instituită prin Ordine ale şefului DSU se aplică măsurile prevăzute prin respectivele ordine iar la încetarea aplicabilităţii măsurii de carantinare zonală, se pun în aplicare prevederile Hotărârii CJSU Ilfov nr. 50/23.03.2021.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *