Skip to content
Ilfov Știri locale

Ilfov: Incendiu de proporţii în apropiere de Bucureşti

Facebook ISU Bucuresti-Ilfov

Un incendiu de proporţii a izbucnit, duminică, în Popeşti Leordeni, în apropierea Centurii Bucureşti. Ard cu flacără mare materiale reciclabile din curtea unui depozit şi există pericol de extindere. ISU Bucureşti-Ilfov a transmis mesaj RO-Alert pentru avertizarea populaţiei. Din cauza lipsei resurselor de apă, intervenţia este extrem de dificilă.

Intervenim pentru stingerea unui incendiu produs la stive de materiale reciclabile (frigidere, etc) depozitate în curtea unui operator economic din zona Soseaua de Centură. Flăcarile au o intensitate foarte mare, de peste 5-6 metri şi au afectat inclusiv halele de depozitare”, a transmis, duminică, ISU Bucureşti-Ilfov, potrivit news.ro.

Au fost alertate iniţial 15 autospeciale de stingere, dar apoi dispozitivul a fot suplimentat, acţionând cel puţin 20 de autospeciale.

Autorităţile au anunţat că nu sunt persoane ranite.

Suprafaţa afectată este de peste trei mii de metri pătraţi.

În zona de manifestare a incendiului nu sunt resurse de alimentare cu apă, se alimenteaza de la 2 km distanţă. Aceasta este e fapt cea mai mare problemă a intervenţiei. Pe unele porţiuni ale halei, incendiul a fost localizat şi flăcările au o intensitate mai redusă, dar în zona din curtea interioară unde sunt aceste stive înalte incendiul are o manifestare foarte pternică, flăcările au peste şase metri înălţime. Important este că până în acest moment nu sunt persoane rănite”, a declarat Daniel Vasile, purtătorul de cuvânt al ISU Bucureşti-Ilfov.

Potrivit acestuia, angajaţii firmei care se aflau în interior şi care au încercat să stingă incendiul cu mijloacele din dotare au fost evacuaţi de primele echipaje ajunse la faţa locului.

Exista un pericol foarte mare, au încercat să stingă incendiul cu mijloacele pe care le aveau la dispoziţie, însă acest lucru, evident, nu a fost posibil”, a mai precizat reprezentantul ISU Bucureşti-Ilfov.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *