Skip to content
Ilfov Știri locale

Ilfov: Localitatea 1 Decembrie intră în carantină. Popeşti-Leordeni şi Tunari au restricţii prelungite

Inquam Photos/George Calin
" "

Localitatea 1 Decembrie intră de vineri seară în carantină, iar pentru Popeşti-Leordeni şi Tunari această măsură se prelungeşte, a informat Prefectura Ilfov.

Ordinul şefului Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă (DSU), secretar de stat dr. Raed Arafat, prevede instituirea carantinei pentru comuna 1 Decembrie, începând de vineri, ora 22,00, pentru o perioadă de 14 zile.

" "
" "

În ceea ce priveşte Popeşti-Leordeni şi Tunari, ordinele şefului DSU stipulează prelungirea carantinei pentru 14 zile, începând de vineri, de la ora 22,00.

În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, vineri au fost înregistrate 5.808 cazuri noi de persoane infectate cu SARS-CoV-2 (COVID-19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv.

Pe teritoriul României, 68.924 de persoane confirmate cu infecție cu noul coronavirus sunt în izolare la domiciliu, iar 16.343 de persoane se află în izolare instituționalizată. De asemenea, 58.218 persoane se află în carantină la domiciliu, iar în carantină instituționalizată se află 108 persoane.

În unitățile sanitare de profil, numărul total de persoane internate cu COVID-19 este de 13.476. Dintre acestea, 1.454 sunt internate la ATI.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *