Skip to content
Ilfov Știri locale

Ilfov: Maraton de vaccinare în Buftea, în acest weekend. Imunizare fără programare, pe baza buletinului, cu vaccinurile de la Pfizer sau Moderna

La centrul de vaccinare anti-COVID-19 din Spitalul de Obstetrică Ginecologie Buftea, județul Ilfov, va fi organizat un maraton de vaccinare între 14 și 16 mai 2021, între orele 8 dimineața și 24. Imunizarea se va realiza fără programare prealabilă, practic doar pe baza buletinului de identitate, cu serurile produse de Pfizer-BioNTech sau Moderna. De această oportunitate pot beneficia inclusiv locuitorii din zona limitrofă orașului Buftea.

Cele mai recente date arată că, până luni seară, la nivel național au fost administrate peste 6 milioane de doze de vaccin anti-COVID-19, din cele patru seruri autorizate pentru utilizare în UE, Pfizer-BioNTech (circa 4,9 milioane), AstraZeneca (circa 649.000), Moderna (circa 534.000) și, cel mai recent avizat dintre ele, Johnson & Johnson (5.270).

Astfel, în România, unde campania de vaccinare a debutat în 27 decembrie 2020, au fost vaccinate anti-COVID-19 mai bine de 3,67 milioane de persoane, dintre care în jur de 2,42 milioane au primit inclusiv rapelul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *