Skip to content
Politică Sport

Ilie Balaci, înmormântat cu onoruri militare la Craiova. Mesaj de condoleanţe din partea FIFA

" "

Fostul fotbalist şi Ilie Balaci a fost înmormântat, cu onoruri militare, la Cimitirul Sineasca din Craiova, la funeralii participând pe durata întregii zile mii de craioveni.

La cimitirul din Craiova, mamei fostului fotbalist i s-a făcut rău şi a fost nevoie de un echipaj SMURD pentru a i se acorda primul ajutor.

" "
" "

Sicriul cu trupul neînsufleţit al lui Ilie Balaci a fost depus dimineaţa pe gazonul arenei Ion Oblemenco, unde a avut loc o slujbă oficiată de un sobor de preoţi de la Mitropolia Olteniei, şi la care au participat Gheorghe Hagi, Gică Popescu, Ioan Andone, Mircea Rednic, Dănuţ Lupu, Mircea Lucescu, echipa de fotbal Universitatea Craiova dar şi câteva sute de fani ai echipei craiovene.

Pe drumul spre biserică şi apoi spre cimitir, cortegiul funerar a fost întâmpinat pe străzile Craiovei de mii de oameni care au scandat numele fostei legende a fotbalului românesc.

Tot marţi, preşedintele FIFA, Gianni Infantino, a trimis o scrisoare de condoleanţe către Federaţia Română de Fotbal.

“Vă rog să acceptaţi condoleanţele mele pentru dispariţia lui Ilie Balaci, fost internaţional şi antrenor. În cariera sa, a adunat 65 de selecţii în echipa naţională a României, în perioada 1974-1986. La nivel de club, şi-a petrecut cea mai mare parte a carierei la Universitatea Craiova. În 11 sezoane, a câştigat de două ori campionatul, în 1980 şi 1982, şi de patru ori a cucerit trofeul Cupei. După încheierea carierei de jucător, a antrenat mai multe echipe din România, Africa şi Orientul Mijlociu, devenind un manager de succes, cucerind 22 de trofee. În numele întregii comunităţi fotbalistice internaţionale, v-aş fi recunoscător dacă puteţi transmite condoleanţele noastre familiei şi celor dragi. Ne-am dori ca, într-o oarecare măsură, cuvintele noastre să aducă puţină pace şi alinare în aceste momente triste”, se arată în scrisoarea publicată de FRF pe siteul oficial.

Fostul internaţional Ilie Balaci a murit, duminică, la vârsta de 62 de ani, în urma unui stop cardio-respirator, la Craiova.

 

" "

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *