Skip to content
Sport

Ilie BALACI, plâns de întreaga Oltenie – „De la 8 la ∞” (VIDEO)

Legenda fotbalului românesc, Ilie Balaci, decedat duminică, la vârsta de 62 de ani, este omagiat de un întreg oraş, Craiova, cu ocazia meciului cu FCSB.

La intrarea în stadionul Ion Oblemenco oameni de toate vârstele au aprins candele, trabsformând locul într-un adevărat altar.

Suporterii olteni nu s-au lăsat nici ei mai prejos. La începutul meciului cu FCSB i-au scandat numele celui supranumit „Minunea blondă” şi au afişat un baner uriaş pe care au scris „Ilie Balaci, de la 8 la infinit”, făcând referire la faptul că Balaci a purtat numărul 8 pe tricou la Universitatea Craiova.

Fanii, care au umplut în totalitate arena din Craiova, au aplaudat şi au aruncat flori pe teren.

La intrarea pe teren, atât jucătorii Universităţii Craiova cât şi cei ai FCSB, dar şi arbitrii întâlnirii purtau tricouri cu chipul fostului fotbalist, decedat duminică, toţi fotbaliştii având pe braţ o banderolă neagră.

În minutul 8 al meciului, nuărul purtat de Balaci, arbitrul a întrerupt meciul un minut, timp în care suporterii au aruncat flori pe teren, creînd un spectacol emoţionant.

Ilie Balaci va avea un loc al lui pe stadionul „Ion Oblemenco”, organizatorii lăsând un scaun liber în lojă, pe care au aşezat un tricou cu numărul 8.

Fosta mare glorie a fotbalului românesc, Ilie Balaci a decedat, duminică, la Craiova, la vârsta de 62 de ani, în urma unui stop cardio-respirator. Născut la 13 septembrie 1956, Balaci şi-a petrecut cea mai mare carieră de fotbalist la Universitatea Craiova (1973-1984). El a mai evoluat la FC Olt şi la Dinamo. Ilie Balaci a îmbrăcat de 65 de ori tricoul echipei naţionale, pentru care a marcat opt goluri. Ca antrenor, Balaci a pregătit mai multe echipe din Zona Golfului şi din nordul Africii, cu care a obţinut numeroase performanţe.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *