Skip to content
Politică

Ilie Bolojan, declarație surprinzătoare: „Asta este un mare câştig, preşedinţia unică!”

Secretarul general al PNL, Ilie Bolojan, a declarat marţi, că o preşedinţie unică la nivel naţional ar semnala încheierea fuziunii dintre PNL şi PDL.

‘În perioada următoare toate structurile, inclusiv cele naţionale, probabil şi de femei şi de tineret, vor avea preşedinţi unici. Cred că la nivel naţional o formă de preşedinţie unică pe care am putea-o stabili în perioada următoare până la alegerile parlamentare ar fi un semnal de acţiune unitară a PNL-ului şi de încheiere practic a fuziunii dintre cele două partide. Formula asta de co-preşedinţie, care orice s-ar spune nu s-a dovedit că performează din punct de vedere politic şi a menţinut mulţi oameni cu privirea întoarsă către fostele partide de unde au provenit. Asta este un mare câştig, preşedinţia unică’, a declarat Bolojan.

Secretarul general al PNL a precizat că au fost numite conduceri unice în toate judeţele, cu excepţia judeţului Mureş, unde va fi numit preşedinte unic începând de luni 18 iulie, potrivit Agerpres.ro

‘Adică toate organizaţiile locale, municipale şi judeţene au preşedinţi unici. La ultima şedinţă s-au mai numit încă nouă preşedinţi unici şi judeţul Bihor a fost unul dintre ultimele în care s-a făcut numiri’, a precizat Bolojan.

Potrivit lui Bolojan, criteriile după care au fost făcute aceste numiri au ţinut cont de legitimitatea politică a celor propuşi. Astfel, primarul Timişoarei a devenit preşedintele PNL Timiş, primarul din Arad – preşedintele PNL Arad, primarul din Alba-Iulia, preşedintele PNL Alba.

‘Asta a fost raţiunea pentru care s-a făcut şi numirea la Bihor. Iar acolo unde nu am avut poziţii administrative, deci nu am avut nişte oameni testaţi, am numit nişte formule consensuale sau parlamentari sau oameni care sunt acceptaţi de ambele foste partide, în aşa fel încât să desăvârşim acest proces de fuziune’, a precizat Bolojan.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *