Skip to content
Politică

Ilie Bolojan (PNL), întrebat despre o eventuală candidatură la Președinție: De obicei, riscăm să ne supraevaluăm

Inquam Photos / Octav Ganea

Ilie Bolojan, președinte al Consiliului Județean Bihor, susține că nu se pune problema să candideze la Președinție. Fostul primar al Oradiei spune că fiecare om trebuie să se analizeze și să vadă unde poate livra mai mult, transmite News.ro.

„Nu se pune această problemă. Eu cred că fiecare om trebuie să-şi facă o analiză a capacităţilor pe care le are şi unde poate livra mai mult. Fiecare poziţie necesită o anumită expertiză şi atunci, fiecare om îşi poate face o analiză personală. Nu e uşor să faci asta, pentru că de obicei, riscăm să ne supraevaluăm”, a declarat Ilie Bolojan, duminică, la Digi 24.

Liberalul a vorbit și despre succesul său ca primar al Oradiei, succes pe care l-a pus și pe seama conjuncturii.

„Eu am reuşit – susţinut de colegii mei, cu echipe puternice în spate, cu o conjunctură care ne-a ajutat. Gândiţi-vă că dacă eşti primar în vestul României, ai şanse mult mai mari să ai investiţii străine decât un primar de la Vaslui, de exemplu, din estul României, pentru că n-are autostrăzi. Una este să ai un patrimoniu, cum a avut oraşul Oradea, lăsat de cele trei comunităţi, maghiară, română şi evreiască, pe care să îl reabilitezi, şi alta e să ai cvartale de blocuri comuniste în care n-ai ce să faci. Deci, a fost şi o conjunctură care m-a ajutat”, a afirmat președintele CJ Bihor.

Actuala lume politică, a subliniat el, trebuie să pregătească transferul către noile generații.

Prin urmare, eu ce cred? Că trebuie să avem decenţa să livrăm maxim posibil în condiţiile date, acolo unde suntem fiecare dintre noi, şi sigur, ce se va putea întâmpla în viitor, care este situaţia… Părerea mea este că actuala lume politică – şi eu mă refer la ea – trebuie să pregătească transferul către noile generaţii, în aşa fel încât lucrurile bune pe care le-am învăţat noi să le putem să le transferăm noilor generaţii şi ei, cu altă viziune, cu mult mai multe cunoştinţe acumulate vizavi de ţările către care noi ar trebui să ne dezvoltăm ca prosperitate, ca direcţie de dezvoltare, să facă ca acele lucruri să devină realitate mai repede în România”, a explicat Ilie Bolojan.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *