PSnews

Sport

Ilie Năstase: În arena publică sunt deseori supus judecății

www.tvr.ro

Căpitanul echipei de Fed Cup a României, Ilie Năstase, a anunțat, joi, prin intermediul unui comunicat postat pe contul său de Facebook, că va coopera pe deplin cu Federația Internațională de Tenis (ITF) în cadrul anchetei al cărei obiect îl face.

”Respect procedurile care au loc în prezent în baza Politicii ITF privind Protecția și Bunăstarea Jucătorilor (ITF Welfare Policy) și ofer cooperarea mea deplină Completului Intern de Soluționare învestit cu acest caz. Am transmis deja un răspuns motivat la acuzațiile oficiale care mi-au fost aduse la cunoștință de către Federație’, a specificat Năstase cu privire la  investigația ITF aflată în curs de desfășurare privind evenimentele de la meciul de Fed Cup dintre România și Marea Britanie din perioada 20-23 aprilie 2017.

Ilie Năstase a solicitat să fie audiat de completul de soluționare a acestui caz pentru a prezenta perspectiva sa asupra evenimentelor: ”Am solicitat, de asemenea, ca o audiere să fie organizată în fața completului, pentru a îmi permite să prezint personal înțelegerea mea asupra evenimentelor relevante și concluziile la care am ajuns reflectând asupra situației”.

Fostul tenismen a făcut trimitere și la reacțiile apărute după participarea sa la festivitatea de premiere a câștigătoarei turneului de la Madrid (Simona Halep, n. red.): ‘‘Am observat că a existat, din nefericire, o neînțelegere cu privire la efectele suspendării provizorii impuse în cursul investigației. În urma solicitării mele, ITF a clarificat în mod oficial la 12 mai 2017 că suspendarea provizorie ‘se aplică doar evenimentelor ITF și, deci, nu include Grand Slam-urile’. Organizatorii turneelor de Grad Slam vor fi informați despre conținutul acestei clarificări”, potrivit Agerpres

‘Pe lângă regretele publice exprimate pe pagina mea oficială de pe o rețea de socializare, mi-am adresat scuzele prin intermediul unor scrisori personale transmise tuturor persoanelor care ar fi putut fi afectate sau deranjate de evenimentele menționate mai sus sau de modul în care acestea au fost interpretate. Mă aflu în arena publică și sunt deseori supus judecății unor persoane care nu mă cunosc, însă, cu toate că demersurile mele nu au fost niciodată lipsite de greșeli sau neajunsuri, cauza pentru care mă lupt rămâne tenisul, sportul pe care îl iubesc cu adevărat și cu care viața mea s-a confundat. Sper ca aceste clarificări să împiedice speculații sau neînțelegeri suplimentare cu privire la investigația ITF. Aș prefera să nu mai fac alte comentarii până când procedurile oficiale nu vor fi finalizate. Mă aștept ca profesioniștii din media să evite, de asemenea, dezvoltarea acestui subiect până la pronunțarea deciziei finale”, a încheiat Ilie Năstase.

 

Comentarii

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Inapoi