Skip to content
Politică

Ilie Năstase renunță la politică: „Nu am ce căuta cu Băsescu”

" "

Fostul tenismen Ilie Năstase a declarat miercuri seară, la emisiunea „Jocuri de Putere”, de la Realitatea TV, că intenționează să renunțe la politică imediat după încheierea mandatului său de senator, motivând că nu doreşte să fie într-un partid alături de Traian Băsescu.

„Scandalurile între politicieni şi dintre partide mă deranjează foarte mult. Eu am intrat în politică ca să învăţ ceva bun, dar nu am învăţat nimic. Nu mă regăsesc printre aceşti oameni, şi nici ei printre mine. Cred că nu mă contactează alte partide pentru că sunt incomod. Deci, îmi termin mandatul şi rămân un simplu cetăţean„, a declarat Ilie Năstase la Realitatea TV.

" "
" "

Întrebat de ce a decis să renunţe la politică şi dacă hotărârea sa are legătură cu fuziunea recentă dintre PMP şi UNPR, Ilie Năstase a exlicat:

Nu mai vreau, nu mă simt bine… Ce să caut acolo (în Senat, n. red)? Acolo sunt doar interese personale şi interese de partid. Dacă aş avea puterea, le-aş interzice să pună drapeul României la partide. Pentru că nu merită, ei nu reprezintă România, ci ei se reprezintă pe ei. Ei se iubesc pe ei şi contractele pe care le fac (…) În politică trebuie să minţi foarte mult. În sport e altfel: fie câştigi, fie pierzi. În politică trebuie să minţi„, a spus fostul tenismen.

La Senat toţi sunt cam foarte bogaţi, acolo e intersul puterii şi al influenţei. Eu nu m-am dus acolo să influenţez nimic. Eu nu votez ce îmi spune liderul de grup. Nu mă intersează fuziunea dintre PMP şi UNPR, nu ştiu cine sunt ceilalţi. Eu am intrat în UNPR pentru că eram foarte bun prieten cu Gabi Oprea, care este un om de cuvânt…. Nu am ce căuta cu Băsescu. Eu am semnat cu Gabriel Oprea, mergeam cu el în altă parte, dar aşa nu… Alianţa e bună pentru PMP, pentru că vin nişte senatori acolo de la noi (de la UNPR, n. red). Pe Băsescu îl ajută foarte mult şi sigur că nici pentru UNPR nu e altceva”, a completat Ilie Năstase.

Ilie Năstase a intrat în politică și a candidat, în 1996, la postul de primar al municipiului București. La alegerile parțiale din 25 mai 2014 Ilie Năstase a fost ales senator în colegiul uninominal 8 din Circumscripția electorală nr. 42 din partea Partidului Conservator. La 22 iulie 2015 senatorul Ilie Năstase s-a înscris în Uniunea Națională pentru Progresul României (UNPR), începând cu această dată desfășurându-și activitatea în cadrul grupului parlamentar al PSD din Senat.

La 1 februarie 2016 a fost anunțată înființarea grupului UNPR în Senat, între cei 21 de senatori au grupului numărându-se și Ilie Năstase. Din 28 iunie 2016 este senator independent.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *