Skip to content
Politică

Ilie Sârbu, URMĂRIT PENAL / UPDATE – Viorel Hrebenciuc, vizat în același dosar

UPDATE: 13:30 – Roxana Adam, soția deputatului și avocatului Ioan Adam, a fost ridicată de la Tribunal și dusă la audieri la sediul DNA Brașov.

Ilie Sârbu este audiat la Direcția Națională Anticorupție din Brașov în dosarul retrocedărilor ilegale. Liderul senatorilor PSD, Ilie Sârbu, a ajuns, miercuri dimineaţă, alături de un avocat, la DNA Braşov, unde au loc audieri într-un dosar privind retrocedări ilegale de terenuri în care sunt vizaţi magistraţi şi doi avocaţi, unul dintre ei fiind deputatul PSD Ioan Adam.

UPDATE 11:35 – Ilie Sârbu este urmărit penal în dosarul retrocedărilor ilegale din Brașov, potrivit B1.

UPDATE: Viorel Hrebenciuc ar fi vizat de procurorii anticorupție în același dosar și ar  urma să fie audiat la DNA. Deputatul PSD Viorel Hrebenciuc ar urma să fie audiat şi el, miercuri, la DNA Braşov, în dosarul privind retrocedări ilegale de terenuri în care sunt vizaţi magistraţi şi doi avocaţi, unul dintre ei fiind deputatul PSD Ioan Adam, şi în care este audiat şi Ilie Sârbu, afirmă surse judiciare, potrivit Mediafax.

Conform unor surse judiciare, Viorel Hrebenciuc ar urma să ajungă la DNA Braşov pentru a fi audiat în dosarul privind retrocedarea ilegală a unor terenuri.

Procurorii anticorupție efectuează percheziții în 25 de locații din trei județe, dar și în Capitală, potrivit unui comunicat de presă al DNA. Trei magistrați ar fi vizați de anchetă. Deputatul Ioan Adam, avocat de meserie, ar fi implicat și el în retrocedările ilegale, potrivit B1.

”Procurori din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie –Serviciul Teritorial Brașov efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârșirea unor infracțiuni de corupție și asimilate celor de corupție ce au legătură cu reconstituirea dreptului de proprietate pentru suprafața de aproximativ 90.000 ha de teren forestier si 100 ha teren agricol.

În cursul dimineții de 15 octombrie 2014, ca urmare autorizării de către instanța competentă, sunt efectuate percheziții domiciliare în 25 locații situate în jud. Brașov, Bacău, Covasna și București, din care cinci la instituții publice de interes local, una la un birou de avocatură, iar restul sediile unor societăți comerciale și domiciliile unor persoane fizice”, se arată într-un comunicat al DNA.

1 comentariu la “Ilie Sârbu, URMĂRIT PENAL / UPDATE – Viorel Hrebenciuc, vizat în același dosar

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *