Skip to content
Politică

Ilie Sârbu, răspuns surprinzător la întrebarea dacă a fost ofițer SIE

Liderul senatorilor PSD, Ilie Sârbu, a oferit un răspuns extrem de surprinzător la întrebarea unui reporter legată de apartenența sa la Serviciul de Informații Externe. În urmă cu câteva zile, președintele României, Traian Băsescu, a lansat voalat ideea că senatorul PSD Ilie Sârbu ar fi ofițer al SIE în rezervă.

„ E o încălcare a Constituției utilizarea ca ofițer a unui procuror? Răspunsul meu este da. E de interes public dacă un membru al Guvernului, chiar și primul ministru, a fost sau nu ofițer al unui serviciu de informații sau dacă tata socru mai e trecut în rezervă?”, preciza Băsescu.

Luni, Ilie Sârbu i-a oferit un răspuns lui Traian Băsescu, precizând următoarele: ”Dacă am fost coleg (n.r.: la SIE) cu dânsul (n.r.: referindu-se la Băsescu), atunci accept situația asta”, a precizat Sârbu.

Tot astăzi, liderul senatorilor PSD a vorbit și despre legătura sa cu dosarul lui Viorel Hrebenciuc și vehicularea numelui său în acest dosar.

”Nu vreau să acuz pe nimeni. Când a făcut-o, dacă a făcut-o…astept să văd care este decizia în continuare.
Dacă aș fi discutat ca idee, v-aș fi spus. Nu vorbeam foarte des cu dl. Hrebenciuc. Nu mă pronunț, nu comentez, nu am de ce. Nu am cum să fiu implicat în această situație.

Nu fac lucrul astă, sunt prudent, mai ales în perioada. Așa e viața. Nu sunt supărat pe nimeni. Oamenii pot vorbi. Vor trage concluzii cei care au documente, dovezi. Eu am văzut doar ce e la TV”, a explicat Sârbu.

1 comentariu la “Ilie Sârbu, răspuns surprinzător la întrebarea dacă a fost ofițer SIE

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *