Skip to content
Politică

Iliescu: Revoluția română a fost un moment de violență socială / Refuzul politicii e o falsă soluție, democrația nu e un dat. Pentru ea trebuie luptat permanent

gandul.info

„Revoluția Română a fost una pentru democrație, drepturi și libertăți, garanții pentru ele, o guvernare bazată pe Constituție și pe legi, nu pe bunul plac al unora care se cred stăpânii țării!”, a susținut Ion Iliescu, într-o postare pe blogul său.

„Da, Revoluția Română a fost un moment de violență socială, care are explicațiile lui, despre care am vorbit nu o dată. Istoria nu a fost clementă cu România, și trebuie să spunem lucrurile acestea, dacă vrem să înțelegem de ce a trebuit să încheiem violent un capitol de istorie, cel al totalitarismelor românești”.

Fostul președinte a formulat un răspuns la întrebarea de ce toate țările foste comuniste au avut parte de o schimbare pașnică de sistem, numai noi nu:„Este vorba despre lipsa unei alternative politice la regimul existent. Nu pentru că n-ar fi avut cine s-o construiască, încercări au fost, și de natură politică, și de natură civică, și de natură sindicală”. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *