Skip to content
București

Iluminatul – încotro? Firea, reacție de tipul: „N-am lovit copilul cu pumnul în plex”

femeide10.ro

Persistă semnele de întrebare în legătură cu iluminatul public din București. Primarul PSD al Capitalei, Gabriela Firea, a dat o reacție de tipul: „N-am lovit copilul cu pumnul în plex” (după modelul ex-președintelui Traian Băsescu), omițând să răspundă unor observații nevralgice.

Ieșirea publică de sâmbătă (printr-un comunicat citat de B1.ro) vine după ce consilierul general PNL Cătălin Deaconescu a semnalat pe Facebook o serie de nereguli cu privire atât la contractul cu Luxten, cât mai ales la compania înființată de către  primăria Gabrielei Firea (una dintre celebrele 22 de firme ale PMB) ca să se ocupe de iluminatul public din București.

CITIȚI ȘI: Dezastru în iluminatul din București. Un consilier PNL denunță nepăsarea lui Firea DOCUMENT

C0ncret: deși susține că semnarea contractului cu Luxten, apoi trecerea iluminatului în grija societății aparținând de municipalitate au fost făcute cu respectarea legii și că această din urmă firmă are un atestat de la Autoritatea Naţională de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE), Firea nu spune nimic despre (in)existența personalului sau a utilajelor la Compania Municipală Iluminat Public București SA (CUI: 37832144), despre lipsa acestei companii din SEAP, despre majorările de capital și împrumuturile operate până acum la firma PMB etc. (detalii în linkul de mai sus).

Ca să nu mai lungim vorba, redăm precizările Primăriei Bucureștilor:

„În legătură cu informațiile propagate în spațiul public, conform cărora Primăria Municipiului București nu ar fi respectat legea atunci când a prelungit contractul de delegare a serviciului de iluminat public, Biroul de Presă al Primăriei Capitalei este împuternicit să facă următoarele precizări:

Contractul de delegare a serviciului de iluminat public din Municipiul București, nr. 206/1997 dintre PMB și SC LUXTEN LIGHTING COMPANY SA a fost încheiat în decembrie 1997, cu respectarea prevederilor legale în vigoare de la acea dată.

Conform prevederilor legale, PMB a solicitat operatorului SC LUXTEN LIGHTING COMPANY SA să asigure continuitatea serviciului de utilitate publică pe o perioadă de 90 de zile, perioadă necesară finalizării procedurilor pentru desemnarea noului operator al serviciului de iluminat.

Subliniem că, nu se identifică în contextul Legii 230/2006, a serviciului de iluminat public, niciun articol care să impună o Hotărâre a CGMB pentru asigurarea continuității unui serviciu de utilitate publică, așa cum în mod eronat și tendențios se vehiculează pe rețelele de socializare.

În ceea ce privește Compania Municipală Iluminat public București S.A, care se va ocupa de modernizarea și întreținerea sistemului de iluminat public din Capitală, aceasta va realiza investiții în sistem, în special în zonele în care în prezent nu există iluminat public și va urmări integrarea acestuia în Strategia de Smart City a Capitalei. Facem precizarea că societatea deține Atestatul nr 12959 din 11/12/ 2017, eliberat de Autoritatea Națională de Reglementare în Domeniul Energiei”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *