Imaginea Bucureștiului condus de Nicușor Dan: O vilă abandonată, aflată în apropierea consulatului Bulgariei a luat foc

Incendiu București
Incendiu București / sursa - PS News

Un incendiul a izbucnit, duminică seară, pe strada Vasile Lascăr din București, la un imobil dezafectat din sectorul 2. Incendiul s-a manifestat inițial la parterul clădirii și s-a extins la acoperiș, existând, la un moment dat, pericolul ca flăcările să se extindă și la casele din vecinătate.

Potrivit pompierilor, la locul incendiului nu au fost identificate victime. La fața locului au intervenit opt autospeciale de stingere (trei cisterne), o autospecială de decarcerare, o autospecială de intervenție și salvare la înălțime și o ambulanță SMURD. În trecut, în clădirea cuprinsă de flăcări a funcționat Casa de Sănătate a Municipiului Bucureşti. Abandonată în urmă cu 10 ani, clădirea a devenit, potrivit locuitorilor din zonă, adăpost pentru oamenii străzii.

După incendiul devastator de pe Vasile Lascăr, avem o imagine foarte clară a modului în care Bucureștiul este administrat: ardem de vii, în case care s-au transformat în hub-uri de oameni ai străzii și de dependenți. Vorbim despre un spațiu din Sectorul 2 al Capitalei, aflat la 2 metri de consulatul Bulgariei și la 100 de metri de biroul Comisie Europene.

Colac peste pupăză, în aceeași vilă abandonată tropăie șobolanii, și oamenii străzilor, unii înarmați cu cuținte, își fac veacul. Asta în contextul în care jandarmii patrulează mereu în zonă.

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: