Skip to content
Politică

Imaginea momentului în PNL: s-a stabilit când ar putea avea loc Congresul partidului. Cele 3 tabere care s-ar putea confrunta

Inquam Photos/Octav Ganea

UPDATE 10:43

Surse liberale au precizat pentru PS News că în ședința Biroului Executiv s-a decis ca în jurul datei de 15 septembrie să fie organizat Congresul partidului.

Precizăm că în Partidul Național Liberal există în prezent 3 tabere. Prima este tabăra pro-Ludovic Orban, actualul lider al formațiunii politice fiind susținut de 37 de organizații.

A doua tabără este cea formată în jurul actualului premier Florin Cîțu. Acesta este susținut de organizațiile Timiș, Gorj și posibil Galați, plus organizațiile din Transilvania (Cluj și Bihor). Interesant, însă, de văzut va fi cum se va poziționa Ardealul, având în vedere că Organizațiile Alba și Bistrița au anunțat public că îl vor susține pe Ludovic Orban pentru un nou mandat la șefia PNL.

Amintim că, prezent la Puterea Știrilor, Mircea Hava, președintele PNL Alba a anunțat că îl va susține la Congres pe Ludovic Orban. „Eu o să văd cine va candida, dar dacă Ludovic Orban își dorește, eu o să merg în continuare cu el. Nu am făcut lucruri rele până acum și sper să putem face lucruri bune în continuare. Echipa se clădește, se întărește. Da, îl susțin pe Ludovic Orban pentru un nou mandat”, a declarat Mircea Hava, la Puterea Știrilor.

DETALII AICI: PNL Alba îl susține pe Ludovic Orban la Congres: „Sunt în interior și știu ce înseamnă. Restul sunt povești”

O a treia tabără care se conturează este cea în jurul lui Dan Motreanu, din care fac parte organizațiile performante din Sud Muntenia. De precizat că organizațiile din Oltenia sunt deja cu Ludovic Orban.

————————–

O nouă ședință a Biroului Executiv al Partidului Național Liberal (PNL) are loc luni dimineață. Este de așteptat ca liberalii să dezbată promisiunile obținute de Florin Cîțu la Bruxelles pentru Planul Național de Reziliență și Redresare (PNRR).

Amintim că premierul a fost la Bruxelles săptămâna trecută, marți și miercuri, unde a avut o serie de întâlniri cu oficiali ai Comisiei Europene, pe care a încercat să-i convingă de necesitatea ca România să primească toți banii din Planul Național de Redresare și Reziliență.

PS News a scris zilele trecute despre faptul că 27% din banii din PNRR vor merge pentru construirea de autostrăzi. Totodată, miliarde de euro vor fi alocate și pentru Sănătate, Educație și Energie. Printre condițiile puse de Comisia Europeană este cea ca PNRR să fie prezentat în Parlament,

Revenim cu detalii

1 comentariu la “Imaginea momentului în PNL: s-a stabilit când ar putea avea loc Congresul partidului. Cele 3 tabere care s-ar putea confrunta

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *