PSnews

Recent

Imaginea României, în mod serios afectată la Bruxelles! Boștinaru, puternic semnal de alarmă EXCLUSIV

victorbostinaru.ro

Eurodeputatul PSD Victor Boștinaru (vicepreședinte al grupului S&D din Parlamentul European) a acordat joi o declarație pentru Psnews.ro, în care a comentat tensiunile din ultima perioadă de pe scena politică românească.

Astfel, chestionat cum se vede la Bruxelles, situația tensionată din cadrul coaliției de guvernare, eurodeputatul PSD Victor Boștinaru ne-a dezvăluit că aceasta este privită ”cu îngrijorare și cu preocupare”.

”Cu îngrijorare și cu preocupare. Întâi de toate, este vorba de stabilitate și apoi este vorba de nevoia de a întreprinde și pune în operă  toate măsurile care vizau, pe de o parte, accelerarea absorbției fondurilor și nu în ultimul rând implicarea României la dezbaterea acțiunilor referitoare la viitorul Uniunii Europene și pregătirea președinției românești (preluare în 2019 de către România a președinției rotative a Consiliului Europei). Deci, nu are cum să se vadă bine”, a declarat Boștinaru.

Mai mult, pus în fața declarațiilor premierului Mihai Tudose, potrivit căruia, referindu-se la miniştrii Shhaideh şi Plumb, vizate de remaniere,  există o problemă de „percepţie” la Bruxelles, Boștinaru a declarat că:

Imaginea României este în mod serios afectată, tocmai pentru că la 9 luni de la preluarea guvernării de către coaliția partidului meu, se repetă o criză politică din senin. Acest lucru nu era exact ceea ce România avea nevoie și ceea ce partenerii noștri așteptau de la noi. Detaliile ne aparțin nouă, dar cred că o minimă raționalitate putea fi găsită pentru a preveni asemena pusee la fiecare câteva luni, a mai adăugat acesta.

Nu în ultimul rând, referitor la cazurile celor doi miniștri acuzați de DNA, vicepreședintele grupului S&D din Parlamentul European a adăugat că prezumția de nevinovăție funcționează sau ar trebui să funcționeze chiar și în România, în ciuda faptului că mulți dintre decidenții de acasă nu pun preț pe acest lucru.

”Eu realmente am o problemă în a juca în această paradigmă cu amestecarea normelor legale, juridice și a celor etice sau morale. De aceea știu un lucru cert, prezumția de nevinovăție funcționează sau ar trebui să funcționeze chiar și în România, în ciuda faptului că mulți dintre decidenții de acasă nu pun preț pe acest lucru. Constat că astăzi poziții de ultim moment ale DNA, în cazul Belina devin mult mai nuanțate. Dacă DNA-ul ar fi probat până acum că nu greșește, că nu comite erori judiciare, aș fi mers mers pe mâna DNA-ului. Mi se pare că există o anume relativitate periculoasă la București. Principiul de bază ar trebui să fie chiar acesta: o persoană să fie considerată pe bune nevinovată până când se stabilește o responsabilitate de către justiție. Procurorul nu este egal cu hotărârea judecătorească”, a conchis acesta.

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Moromete

    14 octombrie 2017, 14:26 la 14:26

    Decepţia, dezamăgirea, gustul amar, tristeţi şi răni sufleteşti, deziluziile se instalează şi sunt rezultate ale lipsei de onestitate a celui în care am crezut , şi care, niciodată nu va recunoaşte ci va repeta mecanic ” te înşeli ”, aceasta dovedind că e dezinteresat de sentimentele celui pe care-l minte/trădează, singura sa preocupare fiind să depăşească situaţia neplăcută în ceea ce-l priveşte, mai mult, devine chiar el suspicios , supraestimându-şi gradul de onestitate, neconştientizând decepţia. Cei ce mint cu uşurinţă şi fără urmă de remuşcare, o fac repetat, ajung în scurt timp să se-mbete cu propriile minciuni, să le creadă… sunt parte din viaţa lor, parte din structura lor, nu cunosc şi n-ar admite să vieţuiască altfel. Relaţionarea în cuplu cu astfel de personaliăţi, caractere, devine dificilă, temelii trainice nu conferă, instalarea lipsei de încredere reciproce e inevitabilă şi de aici, mai apoi, adâncirea a tot ce urmează şi decurge în consecinţă : depărtare, lipsa respectului ( reciproc ), rupturi şi reveniri repetate, până la ruptura definitivă. Cu ei, nu se poate construi nimic solid, cum din iluzii nu se pot plămădii nici siguranţă afectivă, nici întări stima de sine, încrederea în forţele proprii.

    Recunoaştem minciuna patologică deoarece : îi dai ocazia mincinosului/trădătorului să fie onest, sincer, să-şi recunoască greşeala, să se reabiliteze şi nu o face, îi dai repetate asltfel de ocazii şi continuă să se joace cu… vorbe, marşezi şi-i ridici mingea la fileu, el continuă să se justifice, apere, explice deşi nu i-o ceri, iar de o faci îl pui în faţa unor dovezi, situaţii concrete, el se victimizează, are răspunsuri, scuze, mereu vinovaţi la-ndemână… prioritatea sa e de fapt el însuşi, atât. Descoperi uneori accidental, întâmplător cu cine ai de-a face, decepţia e şi mai neplăcută, urmele, traumele, le resimţi mult timp mai apoi.Recunoaştem minciuna patologică deoarece : îi dai ocazia mincinosului/trădătorului să fie onest, sincer, să-şi recunoască greşeala, să se reabiliteze şi nu o face, îi dai repetate asltfel de ocazii şi continuă să se joace cu… vorbe, marşezi şi-i ridici mingea la fileu, el continuă să se justifice, apere, explice deşi nu i-o ceri, iar de o faci îl pui în faţa unor dovezi, situaţii concrete, el se victimizează, are răspunsuri, scuze, mereu vinovaţi la-ndemână… prioritatea sa e de fapt el însuşi, atât. Descoperi uneori accidental, întâmplător cu cine ai de-a face, decepţia e şi mai neplăcută, urmele, traumele, le resimţi mult timp mai apoi.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Inapoi