Skip to content
Politică

Imaginea țării, afectată? Cristian Preda: Doar cei care apără corupții și pușcăriașii pun egal între Guvern și România!

Inquam Photos

Condamnatul penal Liviu Dragnea a dat în judecată Comisia Europeană pentru a scăpa de Raportul OLAF în baza căruia a fost pus sub urmărire de către Direcția Națională Anticorupție.

CITIȚI MAI MULTE AICI: Dragnea încearcă să scape pe orice cale de dosarul Tel Drum: a dat în judecată Comisia Europeană

În acest context, redacția PSNews.ro a luat legătura luni cu europarlamentarul PPE Cristian Preda. Concret, întrebat cum vede faptul că Dragnea a dat în judecată Comisia Europeană, eurodeputatul a transmis că este un gest de ostilitate din partea PSD față de instituțiile europene și așa înțelege președintele PSD să îl primească pe Jean-Cleaude Juncker care va veni la București peste 2 zile pentru a saluta președinția României la Consiliul UE.

„În felul acesta cred că înțelege Dragnea să îi ureze bun-venit lui Jean-Claude Juncker care va sosi la București peste 2 zile pentru a saluta președinția românească a Consiliului Uniunii Europene. Este un gest de ostilitate din partea lui Dragnea. PSD nu dorește să coopereze cu Comisia Europeană așa cum nu dorește să coopereze nici cu Parlamentul European, a precizat europarlamentarul.

Totodată, chestionat cât de tare este afectată România pe plan extern ca imagine după această acțiune a președintelui PSD, Cristian Preda a atras atenția că Guvernul face un rău imens țării și de altfel, Executivul nu se pricepe la chestiunile de politică europeană.

„De când a fost preluată președinția toată presa internațională scrie că este un Guvern corupt care conduce Europa. Mai mult de atât cât de rău poți să faci propriei țări?! Asta se întâmplă de fapt pentru că este un Guvern care nu se pricepe la chestiuni europene și care are o mare problemă de încredere pe plan internațional, a adăugat eurodeputatul.

De asemenea, întrebat dacă se face diferența pe plan internațional între Guvernul României și România în contextul prejudiciului de imagine adus de Executivul Dăncilă, Cristian Preda a evidențiat că doar proștii și ticăloșii pun egal între Guvern și țară.

„Evident. Doar proștii și ticăloșii nu fac diferența între Guvern și țară. Cei care îi apără pe corupți și pe pușcăriași încearcă să pună semnul egalității între Guvern și țară. Acesta este un gest josnic și din păcate sunt stigmatizați tocmai cei care apără legea și demnitatea cetățenilor”, a conchis Cristian Preda în exclusivitate pentru PSNews.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *