Skip to content
Societate

Imagini cutremurătoare: filmările secrete făcute la Colectiv de pompieri și ascunse publicului, Guvernului și procurorilor FOTO VIDEO

Libertatea a intrat în posesia unui filmuleţ de 20 de minute şi 40 de secunde realizat în noaptea incendiul de la Colectiv chiar de subofiţerul care a însoţit primul echipaj ISU Bucureşti Ilfov, ajuns la locul dezastrului, şi ascuns de superiorii lui.

Filmul dezastrului surprinde haosul, lipsa de organizare şi de preocupare a salvatorilor pentru viaţa umană. Imaginile arătau cu totul altceva decât ISU, IGSU şi DSU pretinseseră oficial, a explicat ofiţerul.

Filmarea care a început în jurul orei 22:43, în momentul în care omul a ajuns acolo cu primul echipaj ISU-SMURD, durează 20 de minute şi este realizată cu o singură cameră. Ea nu se încheie la ora 23:03, ci mai târziu, din cauza pauzelor de filmare.

În majoritatea cazurilor, civilii sunt cei care merg la victime şi încearcă să le ajute. Tot ei sunt cei care le cară, cu mâinile goale, spre ambulanţe.

Nu se vede niciun pompier care să verifice semnele vitale ale trupurilor inerte şi arse, dacă mai respiră sau nu, sau să încerce manevre de resuscitare la faţa locului.

În lipsa unor tărgi, oamenii arşi sunt urcaţi pe paleţi şi duşi până la ambulanţe. Picioarele lor se bălăngăne în gol.

La minutul 7:35, colonelul Orlando Şchiopu, adjunctul inspectorului şef ISU, cedează nervos şi înjură morţii: “Lasă-i în p**a mea”!

Reacţia lui vine după ce un pompier îi spune altuia: „Te duci, luaţi pe cei morţi, fără speranţă de resuscitare şi-i aduceţi aici“.  Libertatea l-a contactat pe Raed Arafat.

Secretarul de stat a negat că ar avea cunoştinţă de existenţa imaginilor: „Din verificările mele, un astfel de film nu a ajuns la DSU. Nu am văzut aşa ceva, din ce-mi amintesc“, a declarat Arafat într-un schimb de mesaje pe telefon.

Ulterior, Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă a anunţat pe Facebook organizarea unei conferinţe de presă, fără a anunţa însă ora: „Având în vedere diseminarea în spaţiul public a unor informaţii şi materiale foto-video care fac referire la modul de acţiune a Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă “Dealu Spirii” Bucureşti Ilfov în cazul incendiului din data de 30 octombrie 2015, pentru corecta informare a opiniei publice, facem următoarea precizare: Secretarul de Stat, şeful DSU, dr. Raed Arafat a solicitat Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă “Dealu Spirii” Bucureşti – Ilfov convocarea unei conferinţe de presă în contextul prezentării opiniei publice punctul de vedere asupra celor apărute în presa scrisă astăzi, 24 octombrie a.c., în cazul incendiului din data de 30 octombrie 2015“.  

Citiți AICI articolul complet

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *